Kako bi mušterijama skrenuli pažnju na težinu ribarskog posla, vlasnici japanskog restorana Hačiko im naplaćuju kazne ukoliko im ostane hrana na tanjiru.
Grupa evropskih lanaca supermarketa najavila je da će prestati da prodavaje proizvode od govedine iz Brazila zbog povezanosti intenzivnog stočarstva s krčenjem Amazonske prašume.
Sve više svetskih restorana traži alternative avokadu u drugim namirnicama ili ga napušta u potpunosti zbog emisije ugljen-dioksida i ostalih komponenti baziranih na ugljeniku koje sadrži.
Ljubitelji kafe će ubuduće možda ispijati kafu proizvedenu u Petrijevoj šolji, a ne na plantaži, kažu finski naučnici koji se nadaju da su u laboratoriji uspeli da uzgoje održivu kafu.
Meki španski kozji sir, po imenu olavidia, zauzeo je prvo mesto na ovogodišnjem takmičenju za najbolji sir na svetu i oduševio sudije World's Best Cheese nadmetanja.
Rafinisana ulja, maslac i slične masnoće su deo svakodnevne ishrane svakoga od nas. Međutim, stručnjaci sve češće upozoravaju da je bolje koristiti zdravije masnoće.
Ako ste ikada naručili Koka Kolu u Mekdonaldsu, onda ste sigurno primetili da ima potpuno drugačiji ukus od one koju možete kupiti u prodavnici ili dobiti u kafiću - i ne, niste jedini.