Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

FOTO: Uhapšen s 400 grama heroina

Policija u Beogradu uhapsila je A.J. (33) iz Požarevca, pošto je kod njega našla kesu s 400 grama heroina za koji se sumnja da je namenjen preprodaji, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Berlin menja nazive ulica

Berlin će promeniti nazive više ulica koje podsećaju na nemačku kolonizaciju Afrike i umesto toga će odati počast afričkim borcima za nezavisnost.

VIDEO: ULUS osuđuje postupak Ariona Aslanija

Upravni odbor Udruženja likovnih umetnika Srbije osudio je skandalozni čin svog člana Ariona Aslanija, izveden u utorak, 10. aprila, ispred Umetničkog paviljona "Cvijeta Zuzorić", saopštio je ULUS.

Ipak ništa od ukidanja penala za prevremeni odlazak u penziju

Nema osnova za izmene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, rečeno je "Tanjugu" u Ministarstvu rada, a povodom pisanja medija da bi sredinom godine, izmenama ovog zakona mogli biti ukinuti "penali" za odlazak u penziju pre napunjenih 65 godina života.

Nastavlja se natezanje ministarstva sa kragujevačkim rektorom

Ministar prosvete Mladen Šarčević je danas potpisao upozorenje Savetu Univerziteta u Kragujevcu zbog toga što odbija da preduzme pet mera za otklanjanje nezakonitosti, kao i tri preventivne mere, naložene u Zapisniku Republičke prosvetne inspekcije.

Putarina u Makedoniji ostaje ista

Putarina na auto-putu kroz Makedoniju će ostati ista tokom predstojeće letnje sezone, izjavio je danas ministar za transport i veze Makedonije Goran Sugareski.