Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Preminula novinarka "Vremena" Zoja Jovanov

Novinarka Zoja Jovanov preminula je posle duge i teške bolesti, objavljeno je na sajtu nedeljnika "Vreme" u kojem je radila kao urednica podlistka o ekonomiji i biznisu "Vreme uspeha".

Sumnjiv put opasnog otpada iz Bele Crkve

Iako u Ministarstvu za životnu sredinu tvrde da je sav toksični otpad, koji je bio neadekvatno skladišten u Beloj Crkvi još 2016. godine prebačen u Novi Sad u isti prostor u kom je juče pronađeno oko 1.500 tona opasnih materija, postoje sumnje da je bar deo otišao nekim drugim putem.

Marah i Pavić osvojili Australijan open

Austrijski teniser Oliver Marah i njegov partner u dublu Mate Pavić iz Hrvatske osvojili su danas titulu na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu, pošto su u finalu pobedili Kolumbijce Huana Sebastijana Kabala i Roberta Faraha posle dva seta, 6:4, 6:4.

Šta se iz turskih arhiva saznaje o životu Srba pod Osmanlijama

Nešto više saznanja o životu Srba u Osmanlijskom carstvu sigurno će dati uvid u preko 20.000 dokumenata koliko je Arhiv Srbije preuzeo u poslednje dve godine iz turskih arhiva, a deo njih iščitala i obradila orijentalistkinja i arhivistkinja Enisa Alomerović Hubanić.

Roditelji spremaju proteste zbog navodnih krađa beba iz porodilišta

Udruženje "Za istinu i pravdu o bebama" tražilo je hitan sastanak s ministarkom pravde Nelom Kuburović pre nego što počnu protesti zbog toga što nije formirana mešovita komisija koja bi istražila sudbinu novorođenčadi za koju roditelji veruju da su ukradena iz srpskih porodilišta poslednjih decenija.

Dodeljene svetosavske nagrade

Kako je saopštilo Ministarstvo prosvete, Šarčević je na svečanosti u Vladi Srbije u Beogradu ocenio da nagrada odražava viševekovni duh Svetosavlja i da se za nju "vredi boriti".

VIDEO: Veliki antivladin protest u Tirani

U Tirani je danas održan protest albanske opozicije sa kojeg je lider Demokratske partije Albanije Ljuljzim Baša poručio premijeru Ediju Rami da treba da ode sa vlasti zajedno sa "nelegalnom vladom" koju vodi, a da na čelo zemlje treba da dođe "antimafijaška vlada".

BNV: Cilj srpske policije stvaranje nemira u Sandžaku

Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) optužilo je MUP Srbije da obavlja "represivnu ulogu u Sandžaku", navodeći da su 22. januara u centru Tutina, policajci "bez ikakvog razloga", fizički napali Jasmina Krkušića i naneli mu teške telesne povrede i duševni bol.