Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Samo 23 odsto građana prednost daje platnim karticama

U Srbiji samo 23 odsto građana prednost daje karticama, što sugeriše da postoji veliki prostor za podsticanje bezgotovinskog plaćanja i suzbijanju sive ekonomije, pokazalo je novo istraživanje Nacionalne alijanske za ekonomski razvoj (NALED).

Pucnjava u Atini ispred sedišta PASOK-a

Grčka policija saopštila je večeras da su nepoznati napadači pucali ispred policijski obezbeđenog sedišta Socijalistiške partije (PASOK) u najstrožem centru Atine, ali niko nije ranjen.

Fondacija Tijana Jurić predaje potpise u četvrtak

Osnivač Fondacije "Tijana Jurić" Igor Jurić, u četvrtak, 9. novembra, u 13 sati predaće Skupštini Srbije više od 150.000 potpisa građana, prikupljenih u okviru narodne inicijative za uvođenje kazne doživotnog zatvora za ubistvo deteta, maloletnika ili trudne žene.

Motiv masovnog ubice u Teksasu porodična svađa

Napadač koji je u nedelju u jednoj crkvi u američkoj saveznoj državi Teksas ubio 26 ljudi, bio je motivisan porodičnom svađom, a ne rasno ili verski kako se nagađalo, saopštile su večeras vlasti.

SAD i Turska uzajamno obnovile izdavanje viza

Američka ambasada u Ankari je danas saopštila da su njeni konzulati u Turskoj obnovili izdavanje viza turskim državljanima na "ograničenoj osnovi", čime je okončan prekid od gotovo mesec dana zbog diplomatske krize između te dve zemlje.

Vulin: Rat se može izbeći ako imamo vojsku koju poštuju

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je u Prokuplju da se vojska uvek priprema za rat, a da se on može izbeći "ako budemo sprovodili politiku vojne neutralnosti i imali vojsku koju svi poštuju i sa kojom niko ne želi da dođe u sukob".

Registrovan 51 slučaj malih boginja

Оd pоčеtkа оktоbrа do danas u Srbiјi, uključuјući i tеritоriјu nаdlеžnоsti Zаvоdа zа јаvnо zdrаvljе Коsоvskа Mitrоvicа, rеgistrоvаn je 51 slučај mаlih bоginjа.

Dinar sutra beleži novi rekord

Dinar će sutra prema evru biti jači za 0,1 odsto nego danas i zvanični srednji devizni kurs biće 118,6 dinara za jedan evro, što ce biti najviša vrednost domaće valute u ovoj godini, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Subotica: Festival italijanskog filma od 6. do 12. novembra

Italijanski kulturni centar "Piazza Italia" i počasni vicekonzulat Italije u Subotici, u saradnji sa partnerima, organizuju Festival italijanskog filma koji će se održati od 6. do 12. novembra u bioskopu Eurocinema na Otvorenom univerzitetu.

Pojavio se lažni WhatsApp

Lažna aplikacija za dopisivanje WhatsApp pojavila se u prodavnici Google Play, a pre nego što je primećena i uklonjena preuzelo ju je više od milion ljudi.