Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Izraelci rekorderi u gradnji tržnih centara u Srbiji

U prvom polugodištu 2017. u Srbiji su, kao i prošle godine u isto vreme, zabeležena veća ulaganja investitora u izgradnju komercijalnih nekretnina, a polovina je uložena u sektor maloprodaje, objavila je revizorska kuća KPMG u pregledu ulaganja u nekretnine u Evropi koje finansira bankarski sektor.

Austrija tužila Nemačku zbog putarine

Austrija tuži Nemačku Evropskom sudu pravde zbog plana o naplati putarine koja bi u Nemačkoj važila samo za strance, izjavio je austrijski ministar saobraćaja Jerg Lajhtfrid, ocenivši da je takav plan, koji bi stupio na snagu 2019, zasnovan na diskriminaciji.

Pjongjang sprema odgovor na američke manevre

Severna Koreja se priprema za novo lansiranje balističke rakete pre zajedničkih pomorskih manevara Južne Koreje i SAD koji počinju sledeće nedelje, preneli su južnokorejski mediji.

Nevin odležao u zatvoru 23 godine

Čovek koji je nezasluženo odležao 23 godine u zatvoru zbog pogrešne presude za dvostruko ubistvo oslobođen je u petak u Kanzasu, objavili su lokalni mediji.

Bačka Palanka: Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini

Povodom Međunarodnog dana seoskih žena, Zavod za ravnopravnost polova uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova i opštine Bačka Palanka, organizuje danas deveti po redu Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini.