Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Visoki savet sudstva: Funkcioneri da ne komentarišu sudske odluke

Visoki savet sudstva saopštio je da političari i državni funkcionari, i pored propisanih obaveza da ne komentarišu sudske odluke i sudske postupake, ipak to svakodnevno čine i tako podrivaju samostalnost i nezavisnost sudova i sudija i urušavaju poverenje građana.

Kuburović: Srbija ostaje pri stavu da ne izruči troje radikala

Ministarka pravde Nela Kuburović danas je, na sastanku sa predsednikom Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) Karmelom Ađiusom, izjavila da je Srbija ispoštovala gotovo sve zahteve Tribunala i da su zato neopravdane kritike koje dolaze od strane tog organa u pogledu izostanka saradnje.

Farmaceutska komora: Neophodan moratorijum na otvaranje novih apoteka

Direktorka Farmaceutske komore Srbije Svetlana Stojkov, saopštila je da je posle povlačenja Nacrta zakona o apotekarskoj delatnosti iz procedure, a posle završene javne rasprave, ostalo nejasno zašto je promenjen stav Ministarstva zdravlja o usvajanju posebnog zakona, odnosno njegovo uključivanje u Zakon o zdravstvenoj zaštiti.

Likvidira se 1.600 firmi

Agencija za privredne registre pokrenula je postupak prinudne likvidacije svih privrednih društava u Srbiji koja ne posluju u skladu sa Zakonom o privrednim društvima.