Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Sombor: Savet preporučuje ostanak Darfura

Socijalno-ekonomski savet Sombora je u zaključku sa poslednje sednice naveo da je u interesu Grada, poslodavca i radnika da zakupac Borelija nastavi sa radom u Somboru, objavljeno je na sajtu grada.

Nemački obaveštajci traže pravo na hakersko uzvraćanje

Nemački obaveštajni zvaničnici pozvali su danas poslanike da im daju veća pravna ovlašćenja za "hakersko uzvraćanje" u slučaju sajber napada stranih sila, istakavši da su nacionalna i međunarodna saradnja i razmena informacija sve važnije u trenutku kada pretnje postaju globalnije.

Turska, Iran i Irak blokiraju naftu iz kurdskog regiona

Turska, Iran i Irak će zajednički doneti odluku o zatvaranju protoka nafte iz severnog Iraka, izjavio je danas turski predsednik Tajip Erdogan prenose mediji, dodajući da je to uzvratni potez nakon što je kurdski region glasao za nezavisnost.

Pariz: Ispod kamiona pronađene flaše s gorivom i detonator

Kanisteri benzina prikačeni na "prostu verziju detonatora" pronađeni su ispod kamiona u severoistočnom delu Pariza, javlja AFP pozivajući se na izvore bliske istrazi, dok francuski list "20 minuta" navodi, na osnovu policijskih izvora, da za sada nema elemenata koji bi upućivali na terorizam.

RHMZ: Od danas obilne padavine širom Srbije

Republički hidrometeorološki zavod objavio je danas upozorenje za područje Srbije na obilne padavine koje će trajati do ponedeljka, 9. oktobra, dok se na višim planinama očekuje formiranje snežnog pokrivača.