Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Opozicija: Od danas počinje bitka za Beograd

Skup Pokreta slobodnih građana sa koga je od vlasti zatraženo da obezbedi održavanje fer, poštenih i slobodnih izbora za predstojeće lokalne izbore u Beogradu, održan je večeras.

Nasilje nad izbeglicama pri izlasku iz Srbije

Humanitarna organizacija "Lekari bez granica" upozorila je na sve veće nasilje koje izbeglice, naročito deca i mladi ljudi, trpe od graničnih policija zemalja Evropske unije, pre svega policija Mađarske, Bugarske i Hrvatske, prilikom pokušaja da pređu granicu Srbije.

Evro u ponedeljak 119,18 dinara

Dinar će u ponedeljak, 9. oktobra zadržati gotovo identičnu vrednost koju ima danas i zvanični srednji devizni kurs biće 119,18 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Protest u Tutinu zbog ubistva mladića

Na protestnom skupu u Tutinu danas je zatraženo hitno rasvetljavanje ubistva Fahrudina Skarepa, smenjivanje načelnika Policijske stanice u Tutinu i komandira Saše Savića.

Besplatne vakcine za decu tek od marta 2018. godine

Iako je iz Ministarstva zdravlja ranije najavljivano da će vakcine protiv bakterije streptokoke pneumonije, "prevenar 13", od 1. oktobra biti obavezne i besplatne za svu decu u Srbiji, to se, za sada, nije dogodilo.

Da li se u Železari sprovodi "mehanizam kontrole bolovanja"?

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić pokrenuo je postupak nadzora u Ministarstvu za rad i u Ministarstvu zdravlja povodom informacije da je sa investitorom iz Kine dogovaran mehanizam kontrole bolovanja u Železari u Smederevu.

Suđenje Miškovićima za utaju poreza kreće 30. oktobra

Specijalni sud u Beogradu odlučio je da se suđenje Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku, Milu Đuraškoviću i ostalim optuženima za poresku utaju, ponovo spoji u jedinstveni postupak i zakazao im početak ponovljenog suđenja za 30. oktobar.

Evropska komisija: Bez carina na čelik iz Srbije

Nove antidamping mere na uvoz čeličnih prizvoda iz Brazila, Irana, Rusije i Ukrajine u Evropsku uniju, koje je uvela Evropska komisija, ne odnose se na uvoz čelika iz Srbije, saopšteno je danas iz tog izvršnog organa EU.