Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Koliko će robotima trebati vremena da nas zamene na svim poljima?

Istraživač Katja Grejs sa oksfordskog Future of Humanity Institute (FHI) kontaktirala je 1634 vodeća svetska stručnjaka s pitanjem kada će roboti i veštačka inteligencija bolje raditi poslove koje sada rade ljudi i kada će postati superiorniji u svim područjima rada.

Stiže nova Windows opcija

Microsoft je objavio novu "Insider preview build" verziju (najava opcija koje će tek biti omogućene) Windowsa 10 koja je donela podršku za kontrolisanje računara i operativnog sistema putem pogleda, odnosno očima.

Naučnici: Zračenje mobilnog telefona izaziva promene DNK

Već i dvočasovna izloženost elektromagnetnim poljima na frekvenciji mobilnih telefona kod glista je izazvala opšti stres organizma i promene u DNK, zaključak je istraživanja francuskog profesora Žan Pola Burdinoa i njegovih saradnika iz Hrvatske.

Ostavila bebu u pustinji da umre

U Sjedinjenim Američkim Državama u utorak je okončan uznemirujući sudski proces. Zbog hladnokrvnog ubistva 17-mesečne ćerke mlada žena osuđena je na 20 godina zatvora.

Direktora u jednom danu smenili i postavili na isto mesto

Iako je Agencija za borbu protiv korupcije prošle godine utvrdila da je tadašnji direktor "Jedinica za upravljanje projektima" (JUP) Goran Kvrgić kršio zakon i bio u sukobu interesa, umesto da ga trajno razreši dužnosti Vlada Srbije ga je u jednom danu smenila i ponovo imenovala na istu funkciju, otkriva portal Pištaljka.

Besplatni vaučeri najviše se koriste za odmor na Zlatiboru

Najveće interesovanje za korišćenje besplatnih vaučera ove godine vlada za odmor na Zlatiboru, gde je do sada podeljeno 10.640 vaučera, što je za 80 odsto više u odnosu na 2016. godinu, saopšteno je iz turističke organizacije Zlatibor.