Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Google uvodi radikalne promene na svojoj stranici

Doba kada je manje bilo više gotovo je za Google. Kompanija koja je počela sa internet pretraživačem, a danas nudi nudi niz digitalnih usluga, najavila je da će njena početna stranica doživeti redizajn - prvi od 1996. godine.

RHMZ: Večeras stiže osveženje

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo. Posle podne su, uz lokalni razvoj oblačnosti, ponegde mogući pljuskovi s grmljavinom.

Koliko je Hitler bio blizu da dobije rat

Na vrhuncu krize, na tački istrebljenja, opstanak je pobeda", tim rečima najavljivana je ekranizacija ekstremno dramatične bitke kod Dunkirka, koja je u svetskim bioskopima počela da se prikazuje pre nekoliko dana.

Što pre se treba navići na promenu klime

U danima kada se ne zna da li više greje sunce ili žestoki plamen koji je ojadio i unesrećio pola regiona, ali i Srbiju, u kojoj tokom vrelih letnjih meseci ponekad u jednom danu bukne i do 200 požara, sve češće i glasnije se govori o direktnoj vezi klimatskih promena sa vatrenim stihijama i drugim nepogodama koje ozbiljno prete naseljima i ljudima širom sveta.

Malinari odustali od protesta

Na sastanku ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića i predstavnika malinara iz cele Srbije, danas je dogovoreno da se cena maline prati i da se osnuje Nacionalni savet, koji bi se bavio problemom malinara koji traju gotovo već dve decenije, a malinari su odustali od sutrašnjeg protesta.

Evro u ponedeljak 120,35 dinara

Dinar će u ponedeljak, 24. jula ojačati 0,2 odsto prema evru u odnosu na danas i zvanični srednji devizni kurs će biti 120,35 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.