Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Hakerima dovoljno 5.000 evra da preuzmu avione?

Šef bezbednosti nemačkog ratnog vazduhoplovstva general-major Ansgar Riks pokrenuo je inicijativu za borbu protiv sajber pretnji pozivajući se na istraživanje koje pokazuje da hakeri mogu da preuzmu kontrolu nad vojnim avionima uz pomoć opreme u vrednosti od 5.000 evra.

Kolike su plate boraca Islamske države?

Federalna policija Iraka pronašla je u zapadnom delu Mosula dokumente terorističke organizacije Islamska država u kojima se navodi da je prosečna plata teroriste iznosila oko sto dolara, piše Sputnjik.

Neverovatan uspeh: Prva teleportacija u orbitu

Ne tako davno naučnici su mogli samo da spekulišu o mogućnostima teleportacije uz pomoć načela kvantne fizike. Od tada, proces je postao standardna operacija u laboratorijama za kvantnu optiku u celom svetu. Štaviše, prošle godine dva odvojena tima uspela su da izvedu prvu kvantnu teleportaciju izvan laboratorije.

VIDEO: Uspešno testiran superbrzi voz

Američka startap kompanija "Hyperloop One" koja razvija futuristički superbrzi voz "Hajperlup", uspešno je testirala sistem magnetne levitacije, saopšteno je iz kompanije.

Nova rekordna vrednost dinara

Dinar će danas ojačati prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs će iznositi 120,1313 dinara za evro, što je nova rekordna vrednost domaće valute u ovoj godini, objavila je Narodna banka Srbije.

Slovenija i Hrvatska bez dogovora o graničnom sporu

Premijeri Hrvatske i Slovenije, Andrej Plenković i Miro Cerar, na prvom sastanku posle donošenja odluke Arbitražnog suda o graničnom sporu u Savudrijskoj vali, nisu postigli dogovor, ali su se saglasili da nastave dijalog.

Požari na Zakintosu i na Siciliji

Na grčkom ostrvu Zakintos izbio je veliki šumski požar u planinama blizu Agios Jorgosa i oblasti koja se nalazi nedaleko od plaže Navagio.

Sindikati: Fijat preti otpuštanjima i smanjenjem proizvodnje

Dva sindikata kragujevačke fabrike Fijat Krajsler automobili saopštila su večeras da je visoki rukovodilac te kompanije Alfredo Altavila obavestio Vladu Srbije kao manjinskog akcionara da ukoliko ne dodje do prekida štrajka sledi otpuštanje i smanjenje proizvodnje.