Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Novi rekord za dinar

Dinar će sutra biti za 0,1 odsto jači prema evru u odnosu na danas i zvanični srednji devizni kurs će biti 122,23 dinara za jedan evro, što će biti najviša vrednost domaće valute ove godine, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

U Srbiji deluje oko 150 sekti

U Srbiji ima oko 150 organizacija koje se mogu nazvati sektama, a s njima je na različite načine povezano gotovo pola miliona ljudi.

Miloš Zeman jedini zaštićeni pušač u Češkoj

Novi zakon o zabrani pušenja u Češkoj proterao je od 31. maja pušače iz svih zatvorenih prostorija, pod pretnjom kazne od 200 evra ako zapale cigaretu u restoranu ili baru, osim jednog, poslednjeg zaštićenog pušača u Češkoj predsednika Miloša Zemana.

Beograd dobio muzičku fontanu od 1,8 miliona evra

U Beogradu će večeras biti održana generalna proba muzičke fontane na Slaviji, a prema rečima gradskog menadžera Gorana Vesića fontana će od sutra "najnormalnije raditi", a moći će normalno da funkcioniše i zimi jer ima ugrađene grejače.

Rejting "Agrokora" sve niži, bankrot sve bliži

Promet u najvećem maloprodajnom lancu na zapadnom Balkanu opao je 20 odsto, a vodeći dobavljači, korporacije "Adris" i "Atlantik", najavili su da nema razrešenja bez otpisa znatnog dela potraživanja.