Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Počinje razmatranje žalbi na presudu Miškoviću

Apelacioni sud u Beogradu započeće u sredu, 24. maja, razmatranje žalbi na prvostepenu presudu kojom je vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković u junu prošle godine osuđen na pet godina zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara.

Rojters: Severna Koreja odgovorna za najveće sajber napade

Najveća severnokorejska obaveštajna agencija ima posebnu ćeliju "Jedinica 180" koja je verovatno odgovorna za neke od najsmelijih i najuspešnijih sajber napada, prenosi "Rojters" pozivajući se na osobe prebegle u Južnu Koreju, zvaničnike i stručnjake za bezbednost interneta.

Predsednik Brazila: Snimak o davanju mita montiran

Brazilski predsednik Mišel Temer pozvao je Vrhovni sud da obustavi istragu protiv njega zbog navodne korupcije i opstrukcije pravosuđa, zatraživši da se proveri autentičnost snimka koji je uzet kao ključni dokaz protiv njega.

Ne koristite sumnjive bankomate, možda vam snimaju PIN

Ako primetite nešto sumnjivo na bankomatu na kojem želite da podignite novac, nikako ga ne koristite, već obavestite banku o tome, savetuje Devica Kulundžić, rukovoditeljka Odseka za sprečavanje zloupotreba platnim karticama i rešavanje reklamacija Rajfajzen banke.