Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

UN: Islamska država se širi u Avganistanu

Džihadisti Islamske države sve više napreduju u Avganistanu, gde privlače veći broj simpatizera i regrutuju sledbenike u 25 od ukupno 34 provincije, navodi se u izveštaju Ujedinjenih nacija.

I Kina u borbi protiv Islamske države

Ruski senator Igor Morozov kaže da je Peking doneo odluku da učestvuje u sukobima u Siriji i da je uputio svoje brodove ka obali te zemlje, piše ruski portal Pravda.

U ponedeljak pred zoru i pomračenje i 'supermesec'

Potpuno pomračenje Meseca zajedno sa takozvanim supermesecom je spektakl koji se očekuje u noći između nedelje i ponedeljka, što je kombinacija koja nije viđena od 1982. godine i neće se ponoviti do 2033, saopštila je američka svemirska agencija NASA.

"Poseta pape još hipoteza"

Apostolski nuncije u Srbiji, nadbiskup Orlando Antonini izjavio je da je poseta pape Franje Srbiji "još uvek hipoteza" i da nije ni u pripremi.

U Evropi više od 200 jezika

Evropski dan jezika obeležava se danas, a u Evropi postoji više od 220 autohtonih jezika, što čini oko tri odsto ukupnog broja jezika na svetu.

Prosečna zarada u avgustu 44.630 dinara

Prosečna zarada u Srbiji, bez poreza i doprinosa, isplaćena u avgustu iznosi 44.630 dinara i u poređenju sa isplaćenom u julu, nominalno je manja za 2,1 odsto, a realno manja za tri odsto saopštio je danas Republički zavod za statistiku.