Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Nova egipatska vlada položila zakletvu

Nova egipatska vlada položila je zakletvu, nedelju dana pošto je prethodni Kabinet podneo ostavku zbog pokretanja istrage za korupciju koja je dovela do hapšenja ministra poljoprivrede.

Srbija kupuje bazene za evropsko prvenstvo u vaterpolu

Vlada Srbije odlučila je danas da izdvoji sredstva za kupovinu i premeštanje dva bazena koja će biti korišćena tokom Evropskog prvenstva u vaterpolu u Beogradu, a nakon toga postavljena u Vrnjačkoj Banji, gde će biti osnovan Nacionalni trening centar za vaterpoliste.

Bujice odnele kontaminirani otpad sa Fukušime

Nekoliko stotina specijalnih paketa sa kontaminiranim zemljištem i travom, prikupljenim tokom otklanjanja posledica havarije na atomskoj centrali "Fukušima", tokom nedavnih poplava dospelo je u japanske reke.

Mađarska preti Hrvatskoj blokadom Šengena

Mađarska bi mogla da blokira pristup Hrvatske Šengenskoj zoni ukoliko ne uspe u odbrani spoljnih granica Evropske unije, upozorio je savetnik mađarskog premijera, Antal Rogan.

"Direktori blokiraju reforme"

Šef kancelarije Svetske banke u Srbiji Toni Verheijen ocenio je da direktori firmi u restrukturiranju blokiraju reforme u Srbiji i upozorio da je opasno to što ljudi mogu da se umore od sprovođenja reformi kada je proces spor i traje predugo.

Rakete na Izrael, bombe na Gazu

Izraelski borbeni avioni tri puta su kasno sinoć bombardovali pojas Gaze, nakon što su dve rakete ispaljene sa te palestinske teritorije na Izrael, a u tim udarima nije bilo povredjenih, rekli su palestinski izvori.