Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Zbog pranja para uhapšeno sedmoro

Policija je danas uhapsila sedam osoba zbog sumnje na više koruptivnih krivičnih dela, čime su oštetile budžet države za više od 32 miliona dinara.

U Srbiji ima više od 4.500 divljih deponija, praviće se registar

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan rekao je danas da u Srbija trenutno ima više od 4.500 divljih deponija i da se u većini slučajeva one nalaze na obalama reka i jezera i dodao da postoji registar tih deponija, kao i da će se raditi na rešavanju tog problema.

Model "plati koliko zagađuješ" primenjivaće se u Srbiji

Na inicijativu Privredne komore Srbije (PKS) i kompanija sektora industrije, Vlada Srbije usvojila je Uredbu o kriterijumima za određivanje aktivnosti koje utiču na životnu sredinu prema količini zagađenja, kojom se prvi put u Srbiji promoviše model "plati koliko zagađuješ".

Evro sutra 118,03 dinara

Dinar će sutra neznatno promeniti vrednost prema evru i zvanični srednji kurs biće 118,03 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Samostalni i sindikat Nezavisnost u šetnji 1. maja

Veće plate, bolji uslovi rada i budućost za mlade osnovne su prvomajske poruke predsednika Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisava Orbovića i Zorana Stoiljkovića, predsednika UGS Nezavisnost koje su preneli danas posle sednice Socijalno-ekonomskog saveta.