Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Novi Bečej: Protest poljoprivrednika zbog rudnika

Više stotina poljoprivrednika iz Novog Bečeja protestovalo je zbog bojazni da Nekse (Nexe) grupa, vlasnik novobečejske fabrike gradjevinske keramike Polet, namerava da otvori rudnik na poljoprivrednom zemljištu prve klase.

Evro sutra 118,01 dinar

Dinar će u četvrtak neznatno promeniti vrednost prema evru i zvanični srednji kurs biće 118,01 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Sud: Žandarmi proglašeni krivim, kazne povećane

Sedmorica pripadnika niškog odreda Žandarmerije, optuženi da su pretukli braću sadašnjeg predsednika i ministra finansija, Andreja Vučića i Predraga Malog, kao i dvojicu vojnih policajaca tokom Parade ponosa 2014, proglašeni su, u ponovljenom postupku, krivim i osuđeni na uslovne kazne od po osam meseci, sa rokom provere od tri godine, javlja N1.

Zatvorenik tužio zatvor zbog "prinudnog rada"

Zatvorenik Kazneno-popravnog zavoda u Nišu Davor Nedeljković (42) tužio je Upravu zatvora navodeći da je diskriminisan i da zbog tužbe trpi svojevrstan pritisak tokom izdržavanja kazne.

Uskoro moguće predstavljanje neobjavljenih Kafkinih dela

Dugo skrivena neobjavljena dela Franca Kafke mogla bi uskoro da budu predstavljena javnosti, nakon što je Okružni sud u Švajcarskoj odlučio da nekoliko sefova u Cirihu može da se otvori i njihov eventualni sadržaj pošalje u Narodnu biblioteku Izraela.