Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Raskol na protestu u Somboru

U Somboru je održan osmi protest "Jedan od pet miliona", kome je prisustvovalo nekoliko stotina građana, a došlo je i do raskola među organizatorima.

I dalje nedovoljno žena u parlamentima i vladama EU

Žene i dalje nisu dovoljno zastupljene u parlamentima i vladama članica EU - samo šest od 28 nacionalnih parlamenata ima predsednicu, sedam od deset poslanika u tim parlamentima su muškarci, dok u vladama zemalja članica EU u proseku ima manje od trećine žena.

Danska najbolja za poslovanje, Srbija na 37. mestu

Danska je najbolja evropska zemlja za poslovanje, Ukrajina je i dalje na začelju liste 46 ukupno ocenjivanih država, a Srbija se "drži" i zauzima 37. poziciju, prema novom godišnjem izveštaju Evropske komore.

Usvojena platforma predviđa priznanje Kosova u sadašnjim granicama

Platforma, koju je izradila Državna delegacija za dijalog sa Srbijom i koja je danas usvojena u Skupštini Kosova predviđa recipročno priznanje Kosova i Srbije unutar postojećih granica, poštovanje prava albanske zajednice u Srbiji, rešavanje svih otvorenih pitanja sa Srbijom, ukidanje Rezolucije Saveta bezbednosti UN 1244.

SAD: Nema planova za vojnu intervenciju u Venecueli

Zvaničnici administracije američkog predsednika Donalda Trampa izjavili su danas da ne postoje planovi da SAD vojno intervenišu u Venecueli, uprkos tome što su šef Bele kuće i drugi zvaničnici više puta ponovili da su sve opcije u igri.

Evro sutra 118,06 dinara

Dinar će u petak neznatno promeniti vrednost u odnosu na evro i zvanični srednji kurs biće 118,0635 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).