Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Policija "češlja" Vinču

Novi v.d. direktora Instituta za nuklearne nauke "Vinča" Zlatko Rakočević kaže da je prethodno rukovodstvo izlagalo ljude mobingu i najavljuje da će raditi na tome da se poboljša status naučnika u tom institutu.

Plaćenog ubicu Čabu Dera traži pet država

Pre odluke čeških vlasti kome će izručiti plaćenog ubicu Čabu Dera, biće održan sastanak predstavnika država koje su za njim raspisale poternicu i traže njegovo izručenje, saznaje Tanjug.

Antić: Radovi na Turskom toku kreću u aprilu

Srpski energetski regulator dao je konačno odobrenje za izgradnju ogranka gasovoda Turski tok, koji će isporučivati ruski prirodni gas u Tursku kao i u južnu i jugoistočnu Evropu, piše RT.

Surova stvarnost centralizacije

Primanja stanovnika glavnog grada (plate, penzije i dodatni prihodi) viša su po svakom osnovu, dok su troškovi, suprotno ustaljenom mišljenju, minimalno viši ili čak i niži nego u unutrašnjosti.

Kenija uvela smrtnu kaznu za lovokradice

Slonovi i nosorozi su najugroženije vrste u Keniji, njihove kljove i rogovi čine ih metama lovokradica. Doživotna kazna ne plaši dovoljno, pa vlasti pooštravaju kaznenu politiku do maksimuma.

Poverenik: REM prekršio zakon objavljivanjem imejl adresa zbog spota SNS

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti upozorio je Regulatorno telo za elektronske medije (REM) zbog objavljivanja podataka ljudi koji su podneli prijave zbog emitovanja spota Srpske napredne stranke na televizijama, a najavio je i da će podneti zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

Evro u ponedeljak 118,05 dinara

Dinar će u ponedeljak, 11. marta neznatno promeniti vrednost u odnosu na evro i zvanični srednji kurs biće 118,05 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Vlada Finske podnela ostavku

Finska vlada podnela je ostavku danas zbog nemogućnosti sprovođenja reforme zdravstvenog sistema, saopšteno je iz kabineta predsednika Finske.

MMF spreman da pomogne Venecueli

Međunarodni monetarni fond spreman je da spasi ekonomiju Venecuele, ali taj zadatak je toliko težak da će zahtevati pomoć i šire međunarodne zajednice, izjavila je direktorka MMF Kristin Lagard.