Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Srbija nosilac na žrebu za SP

Košarkaška reprezentacija Srbije biće nosilac grupe na žrebu za Svetsko prvenstvo u Kini koje će se održati 16. marta, saopštila je danas Fiba.

Dinar sutra miruje

Dinar će mirovati sutra prema evru i zvanični srednji kurs iznosiće 118,19 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na danas, objavila je Narodna banka Srbije.

Var od proleća u Hrvatskoj

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza, kojim je predsedavao predsenik HNS Davor Šuker, odlučio je danas da se u Prvoj ligi od prolećnog dela takmičarske sezone 2019/2020 primenjuje VAR (video assistant referee) tehnologija, preneo je HRT.

Uručeno 128 rešenja o zaposlenju porodicama pripadnika MUP

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović uručio je danas 128 rešenja o zaposlenju članovima porodica ranjenih i poginulih pripadnika MUP-a, i naglasio da se tim simboličnim gestom država odužuje i zahvaljuje onima koji su dali život za svoju zemlju, kao i njihovim porodicama.

Direktorima Vinče ukinut pritvor, brane se sa slobode

Viši sud u Beogradu ukinuo je pritvor dvojici direktora Instituta za nuklearne nauke "Vinča" Slavku Kariću (37) i Branku Spajiću (31), osumnjičenima za trgovinu uticajem, i oni su u petak, 22. februara pušteni da se brane sa slobode.

Počelo merenje 24 alergena

Agencija za zaštitu životne sredine počela je praćenje 24 alergene vrste polena na 20 mernih mesta raspoređenih na teritoriji Srbije.