Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Traktori blokirali puteve u Grčkoj zbog cene goriva

Oko 600 traktora blokiralo je danas popodne nekoliko glavnih puteva u Grčkoj, posebno na severu zemlje iz protesta zbog cene goriva i sa namerom da se poveća pritisak na vladu, javila je grčka novinska agencija ANA.

Meksički radio novinar ubijen iz vatrenog oružja

Meksički radio novinar Hezus Ramos Rodriges ubijen je pucnjima iz vatrenog oružja u restoranu u državi Tabasko, istočno od glavnog grada Meksika, izjavio je za Frans pres predstavnik lokalnog tužilaštva.

VIDEO: Deseti protest "1 od 5 miliona" u Beogradu

Nekoliko desetina hiljada građana okupilo se večeras na desetom po redu protestu "Jedan od pet miliona" u Beogradu, koji je nakon šetnje centralnim gradskim ulicama završen nešto pre 20 časova ispred zgrade Vlade Srbije.

Organizatori apeluju da se na proteste ne nose vešala

Povodom najava pojedinaca da će na večerašnji protest u Beogradu poneti makete vešala kao odgovor režimu na neprimereno i politički motivisano pritvaranje mladića koji je to učinio prošle subote, organizatori protesta "1 od 5 miliona" apeluju da to ne čine.

Evro u ponedeljak 118,26 dinara

Dinar će u ponedeljak, 11. februara ojačati za 0,1 odsto u odnosu na evro i zvanični srednji kurs biće 118,26 dinara za jedan evro, što je najjača vrednost dinara u ovoj godini, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Direktor policije: Ne postoji mogućnost zloupotrebe kamera

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je da će u Beogradu i još nekoliko gradova u Srbiji biti postavljene stacionarne kamere za video nadzor, navodeći da će u glavnom gradu do kraja 2020. godine biti postavljeno hiljadu kamera na 800 lokacija čime bi se pomoglo u rešavanju najtežih krivičnih dela i saobraćajnih prekršaja.