Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Od ove godine inspektori mogu da budu tajni kupci

U 2019. godini incpektorima će biti na raspolaganju još jedan alat u borbi protiv sive ekonomije – prikrivena kupovina, koja će im omogućiti da kontrolišu privredne subjekte bez prethodne najave i pokazivanja naloga i službene legitimacije.

Skoplje uvodi tramvajski prevoz

Grad Skoplje planira da u gradski saobraćaj uvede tramvaj i da u ovoj godine započne realizaciju tog kapitalnog projekta, najavio je skopski gradonačelnik Petre Šilegov.

Nepoznate osobe digle u vazduh most u Donjecku

Neidentifikovane osobe digle su u vazduh glavni deo strukture ispod železničkog mosta u blizini Donjecka, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije samoproglašene Narodne Republike Donjeck (DPR).

Potpisana energetska dozvola za izgradnju vetroparka Kostolac

EPS je ispunio planove u 2018. i povećao proizvodnju struje za 1,2 odsto, a u 2019. planirano je da ukupna proizvodnja električne energije u Srbiji bude uvećana za četiri odsto i iznosi ukupno 40 teravat časova, izjavio je danas ministar energetike Aleksandar Antić.

Više od pet miliona žena na protestu zbog nejednakosti polova

Više miliona žena formiralo je lanac u južnoj indijskoj državi Kerala u znak podrške jednakosti polova i kao odgovor na protest hindu sveštenika i konzervativaca koji zabranjuju devojčicama i ženama od 10 do 50 godina da uđu u jedan od najvećih hinduističkih hramova na svetu.