Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Gorivo osam dinara jeftinije nego pre mesec dana

Prosečne cene goriva u Srbiji se smanjuju već mesec i po, pa su benzin i dizel danas jeftiniji za oko osam dinara nego 1. decembra, rekao je generalni sekretar Udruženja naftnih kompanija Srbije Tomislav Mićović.

Sve manje instruktora u auto-školama

Na sticanje vozačke dozvole u Srbiji čekaće se i duže od sadašnjih nekoliko meseci jer pored nedostatka ispitivača, ako se ništa uskoro ne promeni, auto-škole će imati i manjak instruktora.

Svaki četvrti stanovnik Srbije u riziku od siromaštva

Svaki četvrti stanovnik Srbije nalazi se u riziku od siromaštva, upozoravaju stručnjaci Republičkog zavoda za statistiku (RZS), koji ističu da su u najvećem riziku deca i mladi, nezaposleni i stanovnici ruralnih oblasti, piše danas Politika.

Sveštenici od honorara uplaćuju dodatak za staž

Sveštenici i verski službeici od oktobra prošle godine mogu uz redovno penzijsko i invalidsko osiguranje da sebi uplaćuju doprinose za sve honorarne poslove koje imaju kako bi sebi obezbedili veća primanja u starosti.

Otkrivena planeta tri puta veća od Zemlje

Naučnici američke agencije NASA saopštili su na redovnom godišnjem skupu u Sijetlu da je satelit Tes otkrio novu planetu van Sunčevog sistema koja je tri puta veća od Zemlje.