Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Ibej tužio Amazon

Svetska aukcijska internet platforma Ibej tužila je najveću internet-trgovinu Amazon zbog, kako je navedeno, pokušaja preotimanja najboljih prodavaca.

Iran uveo vize državljanima Srbije

Iran je ukinuo bezvizni režim za državljane Srbije, samo nekoliko dana nakon što su vlasti u Beogradu ponovo uvele vize za građane Irana, preneo je dnevni list "Teheran tajms".

Delta holding najveća ekonomska celina u Srbiji

Najveća ekonomska celina u Srbiji u 2017. bila je kompanija Delta holding iz Beograda koja je pored matičnog društva obuhvatala 55 zavisnih pravnih lica, od kojih je 17 poslovalo u inostranstvu, objavila je Agencija za privredne registre (APR).

Tresao se Zakintos

Zemljotres jačine 4,2 stepena Rihterove skale potresao je grčko ostrvo Zakintos u Jonskom moru, saopštio je atinski Nacionalni institut za geodinamiku.

APR uveo onlajn osnivanje DOO

Agencija za privredne registre uvela je novu elektronsku uslugu za privredna društva - osnivanje jednočlanih društava sa ograničenom odgovornošću (DOO) elektronskim putem.

Pravilnik za borbu protiv diskriminacije u školama

Podsmevanje, ponižavajuće šale, slanje uvredljivih poruka, ignorisanje, odbijanje da se sedi u klupi sa učenikom zbog njegovog izgleda ili nacionalne pripadnosti, omalovažavanje roditelja učenika iz istih razloga, primeri su diskriminacije koji se od 1.septembra zabranjuju i kažnjavaju u vaspitno-obrazovnim ustanovama u Srbiji.