Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

APR uveo onlajn osnivanje DOO

Agencija za privredne registre uvela je novu elektronsku uslugu za privredna društva - osnivanje jednočlanih društava sa ograničenom odgovornošću (DOO) elektronskim putem.

Pravilnik za borbu protiv diskriminacije u školama

Podsmevanje, ponižavajuće šale, slanje uvredljivih poruka, ignorisanje, odbijanje da se sedi u klupi sa učenikom zbog njegovog izgleda ili nacionalne pripadnosti, omalovažavanje roditelja učenika iz istih razloga, primeri su diskriminacije koji se od 1.septembra zabranjuju i kažnjavaju u vaspitno-obrazovnim ustanovama u Srbiji.

Izdavači: U fokusu Sajma knjiga prodaja, a ne knjiga

Beogradski sajam knjiga, koji se ove godine održava 63. put, vremenom je menjao svoj koncept i ulogu i, bez obzira što je ostao najveća i najznačajnija manifestacija posvećena književnosti, on je postao pijaca gde je u fokusu prodaja, a ne knjiga i pisac, smatraju izdavači.

Demonstranti sprečili žene da uđu u hram

Hram u južnoj Indiji, jedan od najvećih svetskih centara hinduističkog hodočašća, danas je u skladu s odlukom Vrhovnog suda dozvolio ženama od 10 do 50 godina da udju, ali su ih u tome onemogućile stotine demonstranata koji su se na ulicama tukli s policijom.

Pokrajina ove godine izdvojila 120 miliona za zapošljavanje

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam ove godine uložio je 120 miliona dinara za subvencije, čime je obezbeđeno zapošljavanje skoro 600 osoba kroz modele samozapošljavanja, novog zapošljavanja kod poslodavaca, te upošljavanja putem javnih radova.