Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Kako izbeći prevaru pri odlasku na rad u inostranstvo

Činjenica je da građani Srbije masovno odlaze "trbuhom za kruhom" na rad u inostranstvo jer u Srbiji nemaju posao ili im plata ne "pokriva ni pola meseca života". Takođe je i činjenica da mnogi od njih postaju žrtve prevaranata koji im u firmama u inostranstvu obećavaju sigurne poslove i dobre plate.

Cipras će teško skinuti crkvu sa državnog budžeta

Grčka vlada hoće da se odvoji od crkve i skine 9.000 sveštenika sa platnog spiska, ali raskidanje tih veza u najreligioznijoj zemlji u Evropi moglo bi da skupo košta levičarskog premijera Aleksisa Ciprasa, navodi Dojče vele.

Težak udes na Ibarskoj magistrali, jedna osoba stradala

Jedna osoba je poginula, dok je 11 povređeno u sudaru putničkog automobila i mini-busa koji se pod još nerazjašnjenim okolnostima dogodio u subotu uveče oko 22 sata u mestu Cerje na Ibarskoj magistrali, na deonici puta Kraljevo-Raška.

Čuvar u Mauthauzenu optužen po 36.000 tačaka

Tužilaštvo u Berlinu saopštilo je da je jedan 95-godišnji muškarac optužen po više od 36.000 tačaka za saučesništvo u ubistvu u vreme dok je bio čuvar u koncentracionom logoru Mauthauzen.

Vozač iz Srbije bežao hrvatskoj policiji i izazvao udes

Državljanin Srbije (25), vozeći kombi pun ilegalnih migranata, na riječkoj zaobilaznici je izazvao saobraćajnu nezgodu, pokušao da pobegne i izgura policijsko vozilo s puta, saznaje Hina iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Preminuo britanski reditelj Nikolas Roug

Britanski reditelj Nikolas Roug, poznat po provoktivnim filmovima i saradnji s rok zvezdama Mikom Džegerom i Dejvidom Bouvijem tokom višedecenijske karijere, preminuo je danas u Londonu u 91. godini, saopštila je njegova porodica.