Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Građani Srbije plaćaju kazne, stranci uspešno izbegavaju

Najmanje 7.000 vozača mesečno dobije kaznu na kućnu adresu na osnovu sistema za beleženje prekoračenja srednje brzine na autoputu, ali je problem što je tri i po puta više stranaca koji izbegnu da plate, zbog čega budžet na kraju ostaje bez skoro 600.000 evra.

Prevoznici u ponedeljak blokiraju Carinski terminal Beograd

Udruženja koja okupljaju firme registrovane za međunarodni transport najavila su da će od ponedeljka kamionima blokirati Carinski terminal Beograd, nezadovoljni što razgovori sa predstavnicima Ministarstva finansija nisu dali nikakav rezultat.

VIDEO: Suzavac i vodeni topovi na ulicama Pariza

Pariska policija ispalila je danas suzavac i vodene topove kako bi rasterala demonstrante koji su, gnevni zbog povećanja cena goriva i ekonomske politike predsednika Emanuela Makrona, pokušali da dođu do Jelisejskih polja.

Mali: Sledeće godine automatizacija poreskog sistema

Ministarstvo finansija Srbije će u narednoj godini završiti rad na automatizaciji poreskog sistema što će omogućiti Poreskoj upravi da istog momenta kad se neki proizvod naplati i prođe kroz fiskalnu kasu dobije podatak o mestu, vremenu i ceni prodate robe.

Iako je presuda Luki Bojoviću nezakonita nema novog suđenja

Iako je Vrhovni kasacioni sud (VKS) utvrdio da su Specijalni i Apelacioni sud povredili zakon pravosnažnim oslobađajućim presudama u korist Luke Bojovića i Vladimira Milisavljevića kojima su oslobođeni od optužbi za zločinačko udruživanje, tri ubistva i dva pokušaja ubistva tokom 2004. godine, presuda nije ukinuta.

Janši uslovna kazna jer je novinarke nazvao medijskim prostitutkama

Lidera slovenačke opozicije i bivšeg premijera Janeza Janšu okružni sud u Celju nepravosnažno je osudio na uslovnu kaznu od tri meseca zatvora, s rokom provere od godinu dana, jer je na Tviteru dve novinarke Slovenačke televizije nazvao medijskim prostitutkama nakon što su, kako je rekao, nekorektno izveštavale o njegovoj stranci.

Veća taksa za RTS i RTV od 1. januara

Taksa za javni servis u naredne dve godine iznosiće 220 dinara, umesto dosadašnjih 150, a većim delom RTS i RTV će se i dalje finansirati iz budžeta Srbije.

Pucnjava i napad nožem na "crni petak"

U tržnom centru u Nju Džersiju je, tokom kupovine na "crni petak", došlo do pucnjave u kojoj je ranjen muškarac. U tržnom centru u gradu Sirakjuz dva mušarca su ubodena nožem.

Cene nafte pale na najniži nivo u ovoj godini

Cene nafte potonule su danas na najniži nivo u godinu dana i na putu su da zabeleže najveći mesečni pad od kraja 2014. godine, dok proizvođači "crnog zlata" razmišljaju o smanjenju proizvodnje kako bi pokušali da zaustave narastajući višak ponude na globalnom tržištu.