Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Iako je presuda Luki Bojoviću nezakonita nema novog suđenja

Iako je Vrhovni kasacioni sud (VKS) utvrdio da su Specijalni i Apelacioni sud povredili zakon pravosnažnim oslobađajućim presudama u korist Luke Bojovića i Vladimira Milisavljevića kojima su oslobođeni od optužbi za zločinačko udruživanje, tri ubistva i dva pokušaja ubistva tokom 2004. godine, presuda nije ukinuta.

Janši uslovna kazna jer je novinarke nazvao medijskim prostitutkama

Lidera slovenačke opozicije i bivšeg premijera Janeza Janšu okružni sud u Celju nepravosnažno je osudio na uslovnu kaznu od tri meseca zatvora, s rokom provere od godinu dana, jer je na Tviteru dve novinarke Slovenačke televizije nazvao medijskim prostitutkama nakon što su, kako je rekao, nekorektno izveštavale o njegovoj stranci.

Veća taksa za RTS i RTV od 1. januara

Taksa za javni servis u naredne dve godine iznosiće 220 dinara, umesto dosadašnjih 150, a većim delom RTS i RTV će se i dalje finansirati iz budžeta Srbije.

Pucnjava i napad nožem na "crni petak"

U tržnom centru u Nju Džersiju je, tokom kupovine na "crni petak", došlo do pucnjave u kojoj je ranjen muškarac. U tržnom centru u gradu Sirakjuz dva mušarca su ubodena nožem.

Cene nafte pale na najniži nivo u ovoj godini

Cene nafte potonule su danas na najniži nivo u godinu dana i na putu su da zabeleže najveći mesečni pad od kraja 2014. godine, dok proizvođači "crnog zlata" razmišljaju o smanjenju proizvodnje kako bi pokušali da zaustave narastajući višak ponude na globalnom tržištu.

Lekari već pet godina nemaju overene zdravstvene knjižice

Zaposleni u Domu zdravlja u Ćupriji leče građane ove opštine, a sami zbog birokratskih zavrzlama Poreske uprave i Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja (RFZO), nemaju overene zdravstvene knjižice, iako 145 njih redovno svakog meseca uplaćuje novac za zdravstveno osiguranje.

Ubijen muškarac u Beogradu

Predrag M. (49) ubijen je u pucnjavi koja se oko 17 časova dogodila u Kolubarskoj ulici u beogradskom naselju Dušanovac.

Trifunovićev otac podneo ostavku zbog predstave u Aleksincu

Dugogodišnji umetnički direktor aleksinačkog festivala Toma Trifunović podneo je ostavku. Ističe da je pravi razlog skidanja predstave sa repertoara to što je njegovom sinu zabranjeno da igra, jer "vređa rukovodstvo Srpske napredne stranke", pišu Južne vesti.

Uvažene primedbe advokata, ministarstvo povlači zakon

Ministarstvo pravde prihvatilo je primedbe Advokatske komore Srbije na Predlog zakona o uslugama i danas će uputiti inicijativu za povlačenje tog predloga zakona iz skupštinske procedure, saopštila je Advokatska komora Srbije.