WhatsApp ograničava deljenje poruka zbog virusa korona

WhatsApp je uveo ograničenje za prosleđivanje poruka kako bi sprečio širenje dezinformacija o korona virusu, prenosi BBC.
Počev od danas, poruke koje budu ocenjene kao često deljene u jednom navratu, moći će da budu prosleđene samo jednom kontaktu.
 
Često deljene poruke su poruke koje su već pet puta prosleđene. Ove poruke WhatsApp naziva "manje ličnim porukama" i smatra da one mogu da doprinesu širenju dezinformacija.
 
Ovo nije prvi put da je WhatsApp uveo ograničenje za prosleđivanje poruka. Pre dve godine u Indiji broj maksimalnog prosleđivanja poruka u jednom navratu ograničen je na pet nakon niza ubistava podstaknutih netačnim informacijama deljenim preko ove aplikacije. Šest meseci kasnije, u januaru 2019. godine, ovo pravilo prošireno je na sve korisnike širom sveta.
  • Goran

    07.04.2020 20:10
    Sta drugo ocekivati od Facebook-a nego cenzuru. Kada prisluskuju telefone onda im to ne smeta. Inace, ko jos korist ovo, Viber je mnogo bolji, sce poruke su kriptovane

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).