Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Kuburović: Zakon o borbi protiv korupcije ojačaće Agenciju

Ministarka pravde Nela Kuburović rekla je u Kragujevcu da je novi Zakon o borbi borbi protiv korupcije rađen u potpunosti u skladu sa preporukama Greka, tela Saveta Evrope koje se bavi borbom protiv korupcije, demantujući ocene nevladine organizacije Transparentnost Srbija.

Novinari odbili gostovanje u emisiji sa Dodikom

Troje novinara odbilo je poziv Radio-televizije Republike Srpske za učešće u emisiji "Intervju s predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom", navodeći da na učešće u takvoj emisiji neće pristati sve dok se ne ispune uslovi za nesmetan i slobodan rad medija i novinara.

Rast BDP u drugom kvartalu 4,8 odsto

Realni rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) u drugom kvartalu 2018. u odnosu na isti period prethodne godine iznosio je 4,8 odsto, saopštio je danas Republički zavod za statistiku.

Crnogorski pokret: Krivična prijava protiv opštine Budva zbog spomenika kralju Petru

Crnogorski pokret podneo je krivičnu prijavu protiv Opštine Budva zbog namere da obnovi spomen-obeležje srpskom kralju Petru Karađorđeviću u tom gradu i obnovi, kako navode, spomen-obeležja srpskoj okupacionoj vojsci, jer je to, kažu, u suprotnosti sa Zakonom o spomen-obeležjima, a u vezi sa krivičnim delom izazivanja nacionalne mržnje, preneo je portal RTCG.

Zemljotres pogodio Grčku

Zemljotres jačine 4,9 stepeni Rihterove skale pogodio je u petak centralne delove Grčke, a potres se osetio i u Albaniji.