Info
17.02.2016.
18:34 > 19:35
Dok bravari i vodoinstalateri u Srbiji jedva sastavljaju kraj s krajem živeći od minimalca od oko 200 evra, u Nemačkoj ih očekuje zarada i do 2.500 evra.
  • sumnjivo

    18.02.2016 19:09
    Pa sto nisu onda u Nemackoj? Verovatno zato sto nemaju potrebno znanje, iako su izasli iz masinske skole. A dobri majstori zive na visokoj nozi i ovde, zna svako ko je imao potrebu za majstorom. S druge strane, situacija je malo drugacija sa visokoobrazovanim kadrom. Ti vam se razmilise po Nemackoj, u kolonama odlaze. Bez brige, sve je kako treba. Tako je veliki vodja i zamislio, sve sto zna da misli da ode, ostaje ovo sto niti misli, niti, ume, niti zna.
  • NN

    17.02.2016 21:40
    @ Branko
    Da dodam. Oni koji znaju svoj zanat, I trude se, dobice I zadrzace posao u struci. I neka im je prosto.
    Radio vec ~20g kao inzenjer na zapadu.
  • mile

    17.02.2016 20:07
    Svaki posao i rad je bolje placen i postovan van Srbije. Srbija je postala drzava u kojoj je postalo nemoguce ziveti od rada, ali je zato odlicna za nerad. Jeftine kafane, restorani, klubovi, da imam neki stabilan izvor prihoda ziveo bi u Srbiji i ne bi nista zivo radio.
  • Branko

    17.02.2016 20:07
    Nemacki bravar i nas bravar nisu jedno isto. Ako imate mogucnosti proverite sta sve zna i kako radi nemacki bravar, a sta nas. Pri tome mislim na nase sadasnje bravare, a ne one iz stare Jugoslavije, koji su imali odlicnu osnovu, ali im je ipak falila dodatna obuka na savremenim masinama. Uostalom, jednak jaz u kompetenciji je i kada su ostala zanimanja u pitanju, pa nemojte odmah da ste alavi na veliku platu. Za nju treba uloziti trud, ali imati znanje koje nasi bravari, a ni ostale struke, ne poseduju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna