Autor: Zoran Strika - strika@021.rs

Info
30.08.2016.
13:09 > 13:14
Prosvetni radnici, pred sutrašnji protest "Javni pretčas u 5 do 12" u Beogradu, ukazuju na mogućnost novog štrajka, ukoliko u narednom periodu ne bude pomaka u odnosu države prema obrazovanju.
  • Marko

    31.08.2016 13:17
    @Novosadajanin
    Meni je to jasno samo ne mislim da tako treba i da ostane. Valdja smo se odmakli od toga? U školi ako će već da stoje nečije slike onda to treba da budu slike naučnika. A ne da na svakom ćošku zuri Sveti Sava koji sa prosvećivanjem nema nikakve veze već je to maštarija ove džamahirije i iskrivljenje istorije. Umesto toga može Dositej Obradović.
  • Novosadjanin

    31.08.2016 02:21
    @Marko
    Slike patrijaraha su tu jer je Jovina gimnazija i nastala kao Srpska velika pravoslavna gimnazija pod okriljem Stefana Stratimirovica i Save Vukovica. Posle su petokolonasi iz '45 to pretvorili u ruglo. Tek pre 10-15 godina je gimnazija pocela vracati stari sjaj. Ali za nastavnike koji decu uce da dinosaurusi nisu postojali, da je evolucija kojestarija i slicno - nije im mesto u skolama, vec na ulici ili u lokalnoj kafani da razglabaju svoje kojestarije. A takvih kvazi-nastavnika i predavaca je previse.
  • Marko

    30.08.2016 17:28
    Na primer
    Dok god je Jovina gimnazija u Novom Sadu iznutra okićena kandilima i slikama patrijarha i svetaca a biologiju predaje osoba koja tvrdi da dinosaurusi nisu postojali i da je to zavera, smatraću ovakve proteste lažnim i licemernim. To govori sve o prosvetarima (većini).
  • Zivan

    30.08.2016 16:01
    Ovi su bass navalentni, ima ih trostruko vise nego sto je potrebno i joss bi hteli vecu platu...
  • N.SAD

    30.08.2016 14:58
    Trenutna potreba za pojedinim zanimanjima u Srbiji počev od ekonomista, onih koji su završili nekakve srednje saobraćajne škole itd. je 0 prema tome ukinitu te škole i otpustiti sve prosvetne radnike i dati im lopate u ruke jer nikad oni nisu štrajkovali zbog takvog načina obrazovanja nego su mislili samo na svoje dupe i svoje plate pa sad neka zajedno sa svojim učenicima rade na mešalici ako budu imali sreču pa i to da dobiju koliko su zaslužili. Nikad niko od njih nije štrajkovao zbog sistema obrazovanja, naplaćivanja školarina deci iako su pojedini ministri preko sredstava informisanja obaveštavali da se školarine ne smeju naplaćivati pa evo dan-danas imam potvrdu staru 6-7 godina gde piše da sam ja bio nekakav donator, nego su samo štrajkovali zbog plata a profesori na fakultetima e to je tek kriminalna banda.
  • Petar

    30.08.2016 14:50
    Štrajkujte od juna do septembra.
  • jo

    30.08.2016 14:01
    Svrbi al se ne da počešati
    Samo nek se štrajkuje pa nema veze koji je razlog.Sad vas svrbi a vi ste proizveli ovu " elitu " koja nam rukovodi već 40 godina.Proizvodili ste djake i studente generacija(jedan nam sad ruokovodi državom)pravili ste vukovce a svaki drugi je otišao u političare.U moje vreme ja sam bio medju onim " lošim " djacima i otišao na zanat što je onda bila niža klasa.U to vreme nije bilo važno šta znaš nego dje ti se đedo borio u kojoj šumi,da li si član partije i koga imaš od rodbine a tako je ostalo do dana današnjeg.
  • Odgovarajte!

    30.08.2016 13:53
    Voleo bih da mi ova vlast i Komunalna policija Beograda objasne oduzimanje i uništavanje 1227 polovnih udžbenika u gradu Beogradu.
    Zbog čega nisu podeljeni siromašnoj deci i bibliotekama?
    Zbog čega je njihova sadržina nepoželjna?
    Ko stoji iza izdavačke mafije, čije su to firme? Ko je savesni građanin koji je zatražio napad komunalne policije na te ljude, iz koje izdavačke firme ili partije je?
    Zbog čega nisu samo kažnjeni, već su im knjige oduzete i uništene?
    Zbog čega udžbenici za jednu godinu besplatnog osnovnog obrazovanja koštaju 15.000, a minimalna plata je oko 20.000 dinara?
    Ko će da odgovara zbog uništavanja obrazovanja?
    Ko će da odgovara zbog kulturnog zagađenja i uništavanja kulture?
    Nemojte misliti da će pitanja vremenom nestati, niti da će buduće generacije sve zaboraviti, u magli folka, kladionica i pelena za odrasle, uz festivale alkohola.
    Sve ovo me podseća na "Kristalnu noć"
    Nasilje na Savamali, sad nasilje nad udžbenicima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna