Autor: Politika

Info
21.09.2016.
06:45
Advokatska komora Beograda odbila je da uvede u svoju evidenciju prijavu bivšeg tužioca za ratne zločine Vladimira Vukčevića za upis u imenik advokata.
  • Predlog

    21.09.2016 21:09
    M
    Ne moraju svi biti advokati.Ima toliko slobodnih i nezavisnih pravosudnih profesija gde nema monopola, a zarada veća od advokatske.
    Na primer: sudija javni ,tužilac, javni pravobranilac, notar, izvršitelj,medijator. Nema upisnine. a zarada zagarantovana
    U prve tri profesije primaš redovnu platu od države preko 200.000 mesečno bruto,
    U druge tri profesije radiš privatno,ali država propisala da se njihov rad AVANSNO PLAĆA.Prvo platiš troškove i nagradu pa notar,izvršitelj ili medijator počnu da rade.Nema drugačije.
    A za advokaturu,em plaćaš upisninu, em zaslužbene odbrane država plaća nakon par godina posle izvršenog posla,em stranke traže plaćanje na poček u sto rata
    Nije isplativo biti advokat, notar,izvršitelj ili medijator je bolje zanimanje u Srbiji.
  • M

    21.09.2016 09:52
    Pošto je advokatura "slobodna profesija" (kako mnogi tvrde), treba ukinuti privilegije koje komore uživaju, pogotovo obavezno članstvo i monopol na advokatsku profesiju.
    O eksploataciji pripravnika i manipulisanjem upisninama da i ne govorim.
  • jo

    21.09.2016 09:50
    Dostojnost
    " treba ispitati njegovu dostojnost za bavljenje advokaturom
    Ovo je izjava meseca.Da se ispituje ta " dostojnost " 80% advokata bi danas lupalo pečate za overu u nekoj MZ a ne da se bavi uospšte advokaturom.Pa gomiletina bivših sudija koja je puštala iz pritvora na slobodu najteže kriminalce se sad bavi advokaturom i te iste sad zastupa u parnicama i grdne pare uzima za to.Šta ćeš veću " dostojnost " od toga.Da ne pišem o kotlićima pored obale Dunava gde su vikendima dogovaraju presude i tarife,o utajenim milionima poreza, itd,itd.Ovo je još jedna potvrda da su hrvati bili u pravu oko poglavlja 23 jer tu žabokrečinu u srpskom pravosudju ni 3 EU ne mogu da ispeglaju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna