Autor: Novosti

Info
21.09.2016.
08:40 > 09:06
Ukupno 900 radnika "Elektroprivrede Srbije" do sada se javilo za dobrovoljni odlazak iz preduzeća, a ova odluka koštaće firmu dve milijarde dinara.
  • penzioner Elektrovo.

    21.09.2016 20:58
    Ceh
    Oko dve milijarde dinara je suma za koju se može sagraditi kapasotet u trmoelektrani od oko 10 MWe , što svedoči i o tome da učešće radne snage u ukupnim troškovima poslovanja i nije posebno velik. Upravo to stvara prostor da se u njoj mogu ,,prošvercovati,, mnogi partijski zaposleni kadrovi. Prava šteta nastaje kasnije kad ovi uzmu svu vlast u ruke, što je sada več slučaj. Rezultati su več uveliko vidljivi, a tek će. Roštiljdžije i kompanija kroje budućnost. Trenutno je na redu samoposluživanje novcem. Hoće to u ljudskom rodu kada vrednosni sistem nestane...
  • Onaj koji je otišao

    21.09.2016 14:07
    Oteraće najpotebnije, montere i ljude iz proizvodnje.
    Ostaviće manekene sa olovkama.
    Kada vide broj prijavljenih, smanjiće otpremnine.
    A kada se sve završi, počinje "punjenje" partijskim kadrom.
    Najveća javna kuća u Srbiji. Najperspektivnije preduzeće za sposobna ženska bića.
  • Hadus

    21.09.2016 12:02
    @AleVa
    Još kako postoji... Lično sam se uverio kako otac (izmešu 65 i 70 godina), jedne bitne osobe iz SNS-a radi u pisarnici suda "neke papire", i to se uopšte ne krije. Čovek je u penziji i prima platu...
  • ns

    21.09.2016 11:53
    Danas postoje 2 klase u Srbiji, drzavni radnici i robovi!!!
  • u prolazu

    21.09.2016 11:42
    @Sale
    Ne lupetaj, molim te.
    U koju drugu firmu će to otići isluženi radnici sa preko 60 godina?
    Ovi koji imaju beneficije su monteri, i oni idu sa preko 55 godina, isto isluženi.

    Sindikat je tražio promenu zakona koji nalaže trajno odbijanje po 4% za svaku godinu koja fali do 65-te od već zarađene penzije, ali država nije htela tako. Kako se isplati nekome otići u zarađenu penziju sa 40-42 godine radnog staža i uz trajno smanjenje od 10-15%? Da li bi ti otišao pod tim uslovima?

    Greška je što se ovde daju toliki novci onima koji su svakako pred penzijom, umesto onima koji i ne znaju kako im se zove radno mesto a služe kao fikusi.

    Vidim da je imalo efekta izazivanje mržnje i nepodnošljivosti prema radnicima EPS-a, a to se radi isključivo u cilju jeftine prodaje još uvek kvalitetnog preduzeća.

    Otpremnine inače plaća MMF, pod kontrolom zbog predhodnog iskustva, a da li će neko odbiti isti iznos od EPS-a videćemo, i to nema veze ni sa cenom struje ni sa vrednošću firme, već isključivo sa dobijenim direktivama.

    @Tridža
    Od tih koji trenutno nemaju pravo na otpremnine, otišli bi stvarni radnici jer vide da brod nema kormilara, a oni znaju posao. Fikusi i ne znaju ništa drugo da rade, gde će oni?
    Inače, direktori imaju pravo veta za radnike koji su potrebni za funkcionisanje firme, bez obzira na godište i uslove!
    Da se nešto takvo dozvoli otišlo bi i 3 puta više radnika, ali bi posao trpeo. Ovo ipak mora meko da se zavuče, kao i prodaja najvrednije imovine ove "države"!

    Mislite o tome
  • AleVa

    21.09.2016 09:58
    Bravo Sale
    Uzece otpremninu, otici u prevremenu penziju pa se ponovo zaposliti u neko drugo preduzece ako sam te dobro procitao.
    Vidis, nisam znao da postoji kategorija zaposleni penzioner. Zato jos jednom, bravo Sale!
  • jo

    21.09.2016 09:54
    Ajmo sindikalci
    Evo danas idem da platim opomenu za struju da može još sindikalaca da makne koje milionče " krvavo zaradjene otpremnine ".U suštini meni odgovara sve to jer mogu još polovnih kola da uvezem.Biće mušterija a i posla
  • nss

    21.09.2016 09:51
    nss
    ovo je necuven i nezapamcen hostapleraj...kao da zivimo u dve drzave,bagra lopovska
  • markoni

    21.09.2016 09:28
    EV
    @ Sale
    Ti sto imaju uslov za penziju nisu stranacka gamad,racunaj oni su zaposleni pre osnivanaj svih ovih stranaka.A stranacka gamad su tu od 90tih oni jos nemaju uslov :-)
  • Tridža

    21.09.2016 09:27
    Nažalost, puno je starih i onemoćalih u EPS-u koji ne rade ništa, aj što ne mogu nego nisu ni navikli, a koji vuku velike bodove i primaju masne plate. Da, oni treba da odu, da, napraviće se uštede na taj način, ali to da nije ponuđena mogućnost uzimanja otpremnine svima koji žele da odu, a ne samo onima koji ispunjavaju uslove za penziju, je prosto moronski. Jer ih ima gomila, i umesto željenih 2000, otišlo bi bar duplo više ljudi. Uostalom, nije ni fer. Ispada tako da čak i u EPS-u ima povlašćenijih od povlašćenih. Radim tamo, gledam taj raspad svaki dan. Nadam se boljitku, i verujem da je racionalizacija broja zaposlenih prvi korak. Sledeći nek bude primerenije kadriranje, pametno zapošljavanje, ulazak inostranog manjinskog vlasnika koji neće trpeti sran*a, i očas posla ćemo imati EPS na koji ćemo se ponositi, a ne EPS koji volimo da ose*emo, i vi potrošači, i mi zaposleni. Uzdravlje svima.
  • Sale

    21.09.2016 09:15
    Već vidjeno uzeće debele pare,pa onda u druge firme,stranačka gamad.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna