Autor: Novosti

Info
27.09.2016.
07:55 > 08:11
Banke neće moći da prodaju zaostale, neplaćene kredite građana firmama ili agencijama, iako se gotovo dve godine vodila intenzivna kampanja.
  • Marko

    27.09.2016 13:49
    'leba i igara deco
    Ova mera će sigurno naići na odobravanje raje, jer ko želi da mu dug bude prodat uterivačima? Niko. Međutim, ovo je jako JAKO loše za sve. Pošto će zato biti teže naplatiti dugove, banke će imati još strožije uslove za davanje zajma, pa neće toliko ljudi moći da se uzme kredit - znači manje novih firmi, manje radnih mesta, cene će ići gore jer i trgovci rade na "kredit"... mašala. Neka, kome treba ekonomija važno je da masa kliče Vučiću kako ih je spasao dugova u koje su se sami uvalili....
  • Hmm

    27.09.2016 10:10
    Još stvarnije
    Rok za zastaru utuženja po bankarskom kreditu je 10 godina.Firma koja kupi potraživanje ČEKAĆE dok se dužnik ponovo ne zaposli, pa će naplatiti SVE SA KAMATOM.Kada se pokrene izvršenje, ZASTARE NEMA.Veselo......
    Zato je lični bankrot bitan- prodaju ti sve što imaš i zaključe naplatu.Krećeš iz početka,ali bar nisi rob ceo život .
    Nema načina da zadržiš stan koji su kupio,a da ne platiš kredit.
    Surovo tržište kuca na vrata nama svima.
  • Neko ko zna

    27.09.2016 10:04
    Banke su VEĆ PRODALE dugove gradjana po tekućim računima nekim firmama po Ugovorima o prenosu potraživanja, 2010 godine.Te firme VEĆ UTUŽUJU GRADJANE i traže enormnu kamatu koje su ugovorile banke sa klijentima.Pozivaju se na rokove zastare od 10 godina koji se primenjuje na Ugovore o bankarskim kreditima.Šta će biti sa ovim gradjanima.Ko će ih zaštiti?
  • Hmmm

    27.09.2016 08:49
    Stvarnost
    Zanimljivo da ovaj tekst sada pustate kada su najavili opet otpustanja...Ako covek u Srbiji dobije otkaz sa posla (iz raznoraznih razloga), i ne moze da nadje drugi, opet iz mnoštva razloga, a ima kredit za vratom, i ako se uvede zakon o licnom bankrotu, na koji nacin ce, kako se kaze u tekstu "porodici biti omoguceno da ima sredstva za zivot, a ostalo da vraca banci? Ako njegov kredit prodaju nekom drugom, od cega cu on da vraca dug toj firmi?

  • nss

    27.09.2016 08:20
    nss
    drzava moze da bankrotira,firme mogu da bankrotiraju ali u zemlji srbiji samo pojedinac to ne moze...naravno jer smo onda svi ugasili sem estrade i politicara

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna