Autor: RTS

Info
04.11.2016.
20:37
U Advokatskoj komori Srbije insistiraju da jedino advokati mogu da pružaju besplatnu pravnu pomoć.
  • Marginalizovani

    05.11.2016 20:45
    Molimo državu ako je već voljna da plaća pružaoce pravne pomoći za nas marginalizovane iz osetljivih grupa da nam plati advokate.
    Zašto na nama da se uče studenti i NVO o trošku države,a advokati imaju volju da nas zastupaju pred sudovima, pišu podneske i daju pravne savete, za te iste državne pare?
    Ako je reč o tome da se nama pomogne na najbolji način, platite nam advokate!
    Sve ostalo je demagogija.
  • Paci Ent

    05.11.2016 20:22
    Sve Dok
    Sve si u pravu , šta će nam besplatni advokati o trošku države.? Bolje da nam država plaća nadripisare i studente da nas zastupaju po sudovima, prava stvar je to.
    Loše nas leče i doktori u bolnicama.
    Zato ću predložiti da se zakoni izmene -da mogu da odem kod nekog travara, predsednika udruženja lekovitog bilja i studenta sa Medicinske klinike, da me leče o trošku obaveznog zdravstvenog osiguranja.
    Šta će mi pravi lekar, pored toliko kvalitetnih nadrilekara,travara i studenata medicine?Ja sam za mog travara posebno emotivno vezan i više mu verujem, nego lekarima, kao i ti što više veruješ studentima prava nego advokatima! Isti smo.
  • Zdrava pamet

    05.11.2016 19:53
    Sve Dok
    Pa naravno, neće neko sa debelim parama platiti da ga zastupa student ili neki nadripisar iz nevladine organizacije.
    Ti slobodno sa svojim parama angažuj nekog studenta iz tih pravnih klinika, udruženje ribolovaca, udruženje ostavljenih ili žene u ljubičastom da te zastupaju na sudu, pa da vidim kako ćeš proći ako protivna stranka angažuje advokata.

  • Sve Dok

    05.11.2016 18:51
    Ne hvala adv
    Imao sam priliku da vidim kako "zastupa" plaćeni advokat, a i kako to oni rade kada ih osvedočeni kriminalci debelo plaćaju! Počevši od izjava nadobudnih branilaca na izlasku iz specijalnog suda, do nagovora optuženih da menjaju iskaze!
  • Ministarstvo pravde

    05.11.2016 18:28
    Ne žurimo sa to plaćanje
    Pružaoci pravne pomoći će se načekati da ih država plati!
    Računi svih sudova u Srbiji u blokadi, advokati ne mogu da naplate ni odbrane po službenoj dužnosti godinama!
    Nisu prioritet za plaćanje, niti su važni za funkcionisanje ustanova.
  • Zdrava pamet

    05.11.2016 17:53
    mrgud
    Tek što ja ne volim neškolovane koji bi da rade posao advokata,bez škole i znanja, kao fol baš su se za njih posebno vezale žrtve nasilja, siromašni slojevi, razvedene žene i slično!
    Pričam ti priču, za državne novce....
    Ako država treba da PLAĆA onoga ko pruža pravnu pomoć gradjanima, logično je da plati ADVOKATA.Ja hoću da država MENI PLATI ADVOKATA.
    A Vi ako hoćete o svom trošku plaćajte da Vas zastupa i daje Vam pravne savete neki student, član nevladine organizacije za sve i svašta po zanimanju kuvar, Vaša privatna stvar.....
    Ali ja za državne novce HOĆU ADVOKATA.
    Evo nek gradjani biraju koga hoće studenta sa Pravne klinike , kuvara iz nevladine organizacije ili advokata,baš da vidimo koga će birati....
  • Neću nadripisare

    05.11.2016 12:05
    Živan
    Ne volim ni ja da me umesto advokata o trošku i plaćanjima države zastupaju NADRIPISARI RAZNE VRSTE (studenti udruženja pecaroša i ostalih gradjana) itd
    To je kao kada bi država za besplatnio lečenje imenovala NADRILEKARE (razni travari i vidovnjaci)
    Nisu gradjani Srbije naivni.
    Oni hoće da ih za državne novce pravno zastupaju samo najbolji ,a to su ADVOKATI,
    Neće nadripisare koje im poturate!
    Uostalom zar nadripisarstvo nije krivično delo u ovoj pravnoj državi Srbiji?
  • mrgud

    05.11.2016 11:19
    Mrzim advokate.
  • advokati

    05.11.2016 09:19
    ne postoji druga reč
    kako ste samo ALAVI
  • Zivan

    05.11.2016 08:52
    Advokatski esnaf ne voli konkurenciju i pokušava na sve načine da pravnu odbranu i pravnu pomoć, shvaćeno krajnje široko, u potpunosti zadrži za sebe...
  • Adv

    04.11.2016 22:21
    A od čega će se plaćati za besplatna pravna pomoć? Svi sudovi i tužilaštva su u blokadi.Pošto su prihode od overe prepustili notarima, 150 ljudi deli zaradu od overa svih sudova na teritoriji republike.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna