Autor: Danas

Info
06.12.2016.
08:16 > 09:04
Jovan Pajkić iz Velikog Gradišta je tokom 2002. godine proveo 11 meseci radeći u Libiji kao električar za preduzeće "Ivan Milutinović" iz Beograda.
  • DURA LEX SED LEX

    06.12.2016 13:07
    Čak i advokati kojima je to posao, ne mogu da naplate SVOJA SOPSTVENA POTRAŽIVANJA prema sudovima u Srbiji, na ime službenih odbrana ili oslobadjajućih presuda u krivici.
    Imaju i oni pravosnažna i izvršna sudska rešenja, imaju i rešenja o blokadi računa koje je izdao Prvi osnovni sud u Beogradu (pre juna 2016) ili izvršitelji (posle juna 2016), stigla rešenja u NBS odsek za prinudnu naplatu, sve uredno zavedeno ALI PARA NEMA, samo raste blokada računa.
    Računi svih Osnovnih i Viših sudova u Srbiji su blokirani i poverioci NE MOGU DA NAPLATE POTRAŽIVANJA.
    Plate zaposlenih uredno se isplaćuju sa drugih računa KOJI NE PODLEŽU BLOKADI.
    Sličan sistem je i kod bolnica i škola.
    Potraživanja će biti naplaćena onog momenta kada se budžetske pare prebace na blokirane račune.Možda sutra, a možda i nikad.
    Situacija iz Vašeg teksta je po sličnom fazonu. Poverioci će se naplatiti kada se prebaci novac na konkretan račun ili kada sa ostalih "zaštićenih računa od blokade (čitaj od poverilaca)" na kojima ima novca i sa kojih preduzeća i ustanove posluju bude skinuta ta besmislena "zaštita"
    Ovu "zaštitu" po sistemu da račun ne podleže blokadi imaju svi direktni budžetski korisnici, tako da situacija po modelu koji ste opisali u tekstu ima mnogo u Srbiji.
    Od "zaštićenih" nema naplate .Po zakonu. Slično je bilo i kod preduzeća "u restruktuiranju."
    I oni su godinama bili "zaštićeni" od poverilaca.I još nešto, kamatu poverioci neće dobiti, ako jednog dana budu isplaćeni.Takodje po zakonu.
  • Janac

    06.12.2016 11:12
    Drzava ne dozvoljava da se ostvare prava...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna