Autor: B92

Info
26.12.2016.
07:46
Prva verzija Zakona o poreklu imovine već je spremna i uskoro se očekuje javna rasprava o tom važnom dokumentu.
  • Nina

    15.01.2017 09:12
    hohštapleraj
    Ovo nema veze sa poreklom imovine već sa prijavljivanjem poreskih obaveza tako da će da proveravaju i love sitnu imovinu koju poseduje sirotinja stečenu sitnim snalaženjem frilenserskim poslićima ili uz pomoć rodbine u inostranstvu. Ni jednom tranzicionom skorojeviću lopovu i kriminalcu neće oduzeti masni plen ali će otimati polovne automobile od obične raje koja eto ipak uspeva da preživi od bednih prihoda ili čak i bez njih. Ova garnitura političara je zrela za obogaćenu motku ali i za rešetke
  • Ma kakvi

    26.12.2016 14:49
    NIdža
    Na imovinu od 5 miliona, neće platiti 2,5 miliona državi platiće MNOG MNOGO manje.
    Koliko sam razumeO radi se o POREZU NA IMOVINU, pa će umesto recimo 80.000 dinara platiti 120.000 dinara, a 5 milona će mu ostati.
  • Purpleitious

    26.12.2016 11:28
    Hleba i igara
    Jos jedan primer kako politicari mazu oci narodu.

    Sta je lakse; sprovoditi posteno i temeljno postojeci zakon, bez zaobilazenja onih koji su na ovaj ili onaj nacin u povlascenom polozaju ili reci: 'Poostricemo zakon pa ce sada morati jos vise da se placa!' ?
    A zna se ko placa, posten ili covek koji nije u mogucnosti da to izbegne. Dok ovi povlasceni ce uvek biti izuzeti, bez obzira koliko je ostar zakon.

    Koliko je samo postenog sveta prijavljeno na minimalac dok ostatak plate prima na ruke.
    Po takvoj logici, pola gradjana drzave ne moze da opravda ni rezijue koje placaju, a ne polovni automobil u vrednosti od ne vise od 3-4k eura. I naravno da ce u vecini slucajeva takvi da stradaju, a gazda koji takve prijavljuje na minimalac ce da kupi pomenuti audi i vilu...
  • evgenije

    26.12.2016 11:04
    Političari i kriminalci su svoju imovinu već odavno oprali i pustili u legalne tokove. Njih neće niko dirati a ni retroaktivno kažnjavati. Ovo će biti zakon za sirotinju. Imaš platu 20.000 dinara i da bi malo povećao kućni budžet odeš nekoliko puta u Mađarsku po salamu koju ćeš prodati na Najlonu ili Futoškoj pijaci i tako ostvariti dobit od oko recimo 800 evra za godinu dana. Onda ćeš tih 800 evra iskoristiti da prvi put posle 20 godina odeš na more. Potrpaćeš decu i ženu u kola i otićićeš u Grčku da se malo brčkaš, pojedeš koji giros i suvlaki, proveseliš se uz sirtaki. A kada se vratiš kući, organi gonjenja će te privesti da objasniš kako si ti to sa platom od 20.000 dinara mogao da odeš na 10 dana u Grčku na more. Onda će tebe da jure za zimsku salamu i Vaj krem jer si oštetio budžet Republike Srbije a magarac koji je proćerdao milione evra na propale državne projekte će da dobije bolje i plaćenije radno mesto. Pa što niste svim građanima Srbije dali malo državnih para da obrnu kroz razne sumnjive poslove i projekte pa da i oni malko poboljšaju imovinsku kartu kao što to političari rade. Nemamo svi iste startne pozicije u životu pa stecr00 rešili nas sa loše podeljenim životnim kartama da proganjate.
  • Kaligula

    26.12.2016 11:02
    Proverite politicarima imovinu u inostranstvu??? Sve sta su pokrali i izneli napolje... To necete? Prokleti bili svi na gomili.
  • Nidza

    26.12.2016 10:32
    @Marko
    To znaci: "Ukrao si 5 miliona i ne mozes da dokazes odakle ti - nije problem, samo drzavi das pola i stvar resena, uzivas sa onih 2.5 koliko ti ostane". Posle kao mi ne placamo reket inspekcijama i drzavi....
  • Bručo

    26.12.2016 10:31
    Ko prijavi placa 100%.
  • ex chapman

    26.12.2016 08:56
    @Čika
    kao što i sami znate imovina će se proveravati "običnim" građanima. i opet čekanje na šalterima i hiljade papira da ti njima podneseš dokaze šta imaš i odakle ti. one koji se bahate neć niko ništa pitati kao ni do sada. kao što nisu pitali Gidru: "je li Gidro, imaš 2 pravosnažne presude na zatvroske kazne, kako to da nisi u zatvoru?" ili "g-đo Mihajlović, Vi ste ministarka zadužena za legalizaciju. kako to da Vi imate nelegalnu imovinu?" itd. isl. pa zar mislite da se taj zakon donosi za njih? donosi se da bi se napravila nova služba u koju će da zaposle svoje partijske poslušnike i da uzmu nove takse! naravno, sporadično će nekom da zafali neki "važan" papir i cap - 75%!
  • Marko

    26.12.2016 08:41
    Ko ne prijavi imovinu plaća po
    Ako ne prijavite imovinu, računajte na porez od 50 ili čak 75 odsto na takvu imovinu.

    A sta "50 ili cak 75 odsto"? Ajde malo objasni ovu nebulozu sto si izjavila?
  • Rade

    26.12.2016 08:38
    Zak9n ce biti manjkav i neustavan samo da bi mogli da se izvuku kriminalci i politicari .Dok se nesredi sudstvo i policija nemoguce je napraviti nista normalno
  • Čika

    26.12.2016 08:22
    Od glave
    Riba smrdi. Nadajmo se da će se provera porekla imovine započeti od Predsednika (sa porodicom) i ministara. Ako oni dokažu poreklo svojih stanova, kuća i firmi - ni za nas neće biti problema, No, bojim se da će se kola slomiti na sitnoj ribi i opoziciji, dok će se vlastodršci i dalje baškariti bez plaćanja poreza.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna