Autor: Politika; Foto: Pixabay

Info
02.03.2017.
08:22 > 08:52
Srbija se približava broju od 3.000 nezaposlenih svršenih studenata medicine, što je svojevrsni istorijski maksimum: Nacionalnoj službi za zapošljavanje do kraja januara prijavilo se 2.881.
  • maca

    09.05.2018 14:18
    sramota
    trebaju u penziju, a ne idu, jer su nezamenjivi, a dobri doktori koji nemaju veza više od 5 godina cekaju posao , jer su patriote. Rintaju i sami zarađuju za volonterske specijalizacija. A na konkursu se zapošljavaju preko veze sa prosekom preko 9,5. AQ svi znamo ko su i kako su ostvarili takve proseke. BRAVO , Bravo.
  • Jugo

    13.06.2017 20:33
    Besmisao
    Gospodinu Bulatu je vazno da mu firma radi. Ne zanima ga sta ce biti sa hiljadama promasenih mladih zivota i njihovim porodicama. Ko nema vezu za zaposlenje, pogotovu u vecim gradovima ceka preko pet godina na posao i velika je verovatnoca da ga nece nikad dobiti. Kamo srece da im je drzava zabranila upis na fakultet, izbegli bi ogroman napor, koji su uzalud ulozili. To je cista prevara od strane drzave, za korist malog broja ljudi, a drzava je tim besmislenim upisom u stvari na gubitku. Glavna tema treba da budu lekari na birou koji nikad nisu imali sansu da rade, a kamoli da dobiju specijalizaciju. To dobijaju samo oni koji vec rade, ako ne racunamo ove volonterske specijalizacije koje su vrhunac cinizma, nigde u svetu vidjenog.
  • /

    02.03.2017 22:21
    /
    jeste ima viska svih profila.
    i sta, treba sve da vas izdrzavamo?

    to je dokaz da vam privreda ne funkcionise, da ste jos u komunizmu, da ste bili glupavi dok ste birali zanimanje osim ako niste ekstratalenat za odabranu oblast -sto niste
    gazda ce uvek zaposliti onoliko koliko njemu treba
  • @Dokle više

    02.03.2017 13:29
    Ima viska svih obrazovnih profila (osim IT jer je u uzasnom razvoju sad). Znaci, po tebi, zatvoriti sve fakultete jer ovde nema posla za njih? Samo nkv radnici da zive u Srbiji? Pa ni za njih nema posla. Ili mozda ipak da postavis pitanje zasto nema posla ni za jednog inzenjera raznih profila koji nesto pravi, gradi, arhitektu, poslovnog coveka (ne bizMismena), bilo koga ko je sposoban da nesto osmisli i stvori, kao i kako je moguce da ima viska lekara, dok obican covek ne moze da dodje do pregleda, 21. vek, a mi cekamo nedeljama?
  • vau,vau

    02.03.2017 11:46
    užas
    Pa ko štancuje te lekare??? Pa to ima samo u Srbistanu,da država ulaže vreme i novac da bi stvorila lekara i onda on nema obezbeđen posao nego ode u inostranstvo.Smešno,ali tužno.Znači država školuje da bi radili u drugim državama?!?! Pa gde je tu logika???Nema je kao i ničeg normalnog u rasuđivanju u ovoj Smrdiji.Ovde svi samo misle po principu: "a gde sam tu ja!?!?" E zato je ovde sve nenormalno.
  • Ivana

    02.03.2017 10:42
    Trebalo bi i ispitati tu masovnu produkciju lekara i njihovo znanje. Studiraju po 12 godina medicinu, da se u selu prica kako je zavrsio medicinu, a nemaju sustinsku zelju da pomognu coveku. Otud nam i muka kod postavljanja dijagnoze, obilazenja specijalista i troskova lecenja. Vecinom su neuki i neadekvatni xa taj poziv.
  • mr XXXL

    02.03.2017 10:38
    Koliko lekara nedostaje najbolje govore liste čekanja na pregled. Lekar opšte prakse 2 nedelje, internista prvi pregled preko mesec dana. Za radiologa i oftalmologa da ne pričam
  • Dokle više

    02.03.2017 10:33
    Školujemo suvišno???
    Ako su ti lekari višak, ako ima višak pravnika i ekonomista, šta radimo onda? Dokle školujemo ako nam ne treba? Zatvori medicinski fakultet dve godine dok se ne zaposle ovi stvoreni ili smanji broj!? Jadna li si državo kad mozak odbacuješ i teraš u inostranstvo!
  • Savet

    02.03.2017 09:17
    Znam da u Senti nedostaje 13 lekara. Ima cak i na sajtu ministarstva zdravlja konkurs. 50ak hiljada je za Sentu lepa para, citaj moze se ustedeti bar pola. Pa izvolite skupite za godinu dana neku lovu i paljba kome se ide.
  • Simić

    02.03.2017 09:14
    Država kriva
    Država je kriva za ovakvu situaciju u zdravstvu i sa lekarima. Treba da uvede reda u sistem. Ne mogu lekari u godinama raditi i u državnoj ustanovi i kod privatnika i onda se žaliti kako rade težak posao za male pare, a ispunjavaju uslove za penziju u koju neće da idu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna