Autor: B92, Tanjug

Info
16.09.2017.
13:45 > 13:54
Premijerka Ana Brnabić učestvovaće u šetnji Parade ponosa pod sloganom "Za promenu", potvrđeno je iz njenog kabineta.
  • Jovan

    18.09.2017 12:18
    I jeste smešno
    I ja se pitam zašto treba javno da paradiraju kako su drugačiji od ostalih? Što je potrebno paradirati da su drugačiji sem ako to nije rasizam? Kakve veze imaju ulice i javnost to što su oni sexualno drugačije orijentisani? Zar to nije privatna stvar pojedinaca? Zašto se zloupotrebljava seksualna orijentacija da bi oni sebe prikazivali da su nešto drugo, da nisu kao drugi građani. Sebe prikazuju kao su druga rasa, što jeste rasizam. Zašto treba da marširaju pod nekakvom njihovom zastavom koja obeležava njihovu rasu ako to nije rasizam? Rasizam jeste ako jedna grupa ne prihvata većinu,odnosno ako je protiv većine, kada je protiv društva, kada protestvuje i paradira protiv društva i većine.Kada umesto da se prilagodi društvu i većini u društvu, buni se, protestvuje i paradira protiv većine i postojećeg društva. Šta je to nego rasizam? U istoriji društvo su silom menjali oni koji su uveli diktaturu i fašizam kako bi nametnuli sebe kao nešto drugo od postojećeg. Isto kao danas što ova LGBT populacije silom želi da menja društvo i silom nametne sebe većini umesto da mirnim putem sebe prilagode većini a društvo i vrednosti koji su vekovima izgrađivani da poštuju. Pozitivno menjanje društva nije uništavanje postojećeg društva i vrednosti, već nadogradnja istih. Silom, protestima i paradom se ne nadogradjuje društvo, već se uništava. A uništavati jedno društvo i vrednosti u tom društvu može samo preko rasizma.
  • Da nije jadno

    17.09.2017 23:22
    bilo bi smešno
    @Jovan

    Izgleda da je jednostavno ne razumeš ni jednu jedinu reč koju si upotrebio. Kako seksualna orijentacija može da ima veze sa rasnom ili nacionalnom ili etničkom pripadnošću? LGBT populacija ne može sama po sebi da bude početak ideologije, pa tako ni rasizma ili fašizma, jer različite individue u okviru LGBT populacije mogu imaju različite ideološke stavove. Ne, očigledno ne znaš ko je sve menjao društvo koje znamo. Menjali su ga razni i na pozitivne i na negativne načine.
  • Jovan

    17.09.2017 19:57
    Znamo
    Setite se ko paradirao sa posebnom zastavom kao posebna rasa u istoriji. Ono što su oni radili i sada što radi LGBT populacija je početak rasizma i fašizma. A fašizam se zasniva na diktaturi i protest protiv postojećeg društva. Ovde nisu obični građani oni koji se bune protiv društva i žele da menjaju društvo, već je to LGBT populacija. Nije samo fizičko ubijanje u logorima fašizam, već i ubijanje društva kakvog poznajemo i živimo. A dobro znamo ko je menjao društvo kako sebe predstavljali kao posebnu rasu i namećivali većini u istoriji.
  • Ne budi lenj

    17.09.2017 09:26
    @Mirko

    Pa organizuj, ko ti brani? Nemoj da sediš tu i kmečiš dok čekaš da ti padne sa neba... Usput možeš da organizuješ i nekoliko tribina na temu kako su heteroseksualci užasno ugroženi, kako ih prebijaju zbog orijentacije, itd.
  • G

    16.09.2017 22:00
    @Jovan - osim što vam je potrebno predavanje da naučite šta su fašizam, rasizam, diktatura i tolerancija, vama je gospodine takođe neophodna psihijatrijska pomoć obzirom da samo oboleo, izvitoperen um može da izvlači zaključke na način na koji to vi radite. Molim vas da se lečite.
    @Dak - iz istog razloga zašto ne može da se održi referendum da li Rome ili neku drugu nacionalnu ili drugu manjinu treba istrebiti. Ono što je vama neophodno jeste predavanje o životu i tekovinama 21. veka, i najpre da vam neko objasni jezikom koji možete da razumete da demokratija, odnosno referendum kao jedna od njenih tekovina, ne znači teror većine nad manjinom.
  • uwu

    16.09.2017 21:13
    @Jovan

    Jel ti je dobro? Jel imaš neko oštećenje mozga? Da zovemo hitnu pomoć? Čuj, deo populacije je fašistička tvorevina, a fašisti su taj deo populacije ubijali u logorima. Ako ti to zvuči logično, trk kod čika doktora, dok još nije kasno, mada sumnjam na najgore.
  • Jovan

    16.09.2017 20:04
    Zašto to rade?
    LGBT populacija je fašistička i rasistička tvorevina koja ne toleriše one koje nisu kao oni, i ova parada je upućena protiv onih koji su drugačiji od njih. Zbog rasizma nemaju toleranciju prema onima koji nisu kao oni pa zato neće da se uklapaju u društvo i zato umesto tolerancije prema društvu i drugačijima od njih, radije da menjaju društvo i druge. A nasilno menjanje društva i netolerancija prema takvom društvu u kojem većina živi i prihvata, jeste fašizam i rasizam. A najgore da se pribegavaju digtaturi i namećivanju što je opet protiv tolerancije i čist fašizam.
  • @Dak

    16.09.2017 19:19
    @Dak
    Referendum? Neke stvari, poput ljudskih prava nisu i ne mogu biti tema referenduma.
    Kada bi u ovoj državi sutra posle ovog referenduma bio referendum Da li ste za proterivanje ovo malo Hrvata što je ostalo? ko zna kako bi većina glasala. Vama dobro idu procenti, recite vi.
  • Dak

    16.09.2017 18:38
    Referendum
    Zašto se u Srbiji ne organizuje referendum na temu Parade ponosa: za ili protiv?
    Zar 1% ljudi koji su ZA, treba da prave budalama ostalih 99%?
  • Drago

    16.09.2017 16:12
    Zar joj nije dosta parade zvane vlada, ona se održava svaki dan u Nemanjinoj?
  • Zoja

    16.09.2017 16:09
    Sprdnja od drustva. Nemam nista protiv njih - samo nek uzivaju. Samo pitanje opstanka nas svih i golo przivljavanje mnogo su bitniji od njihovih zajebancija.
  • mile

    16.09.2017 15:43
    ide i premijer !?
    a u kom svojstvu?! gost ili ...učesnik ??
  • Mirko

    16.09.2017 15:37
    Za promenu
    Za promenu - koga briga za vašu ili moju seksualnu orijentaciju? Hoćemo Paradu ponosa heteroseksualaca.
  • Marko

    16.09.2017 15:35
    Pa naravno da će sve da protekne u redu kad su batinaši i huligani bili i ostali vaši, a sad ste im naredili da miruju. Niko nije sisao vesla. Da izvinete na igri rečima.
  • Pihtijoguzi

    16.09.2017 14:51
    Dometi
    Za drugo i nije osim da vodi paradu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna