Info
23.10.2017.
08:54 > 11:22
Mada su za oživljavanje minimalno aktivne privrede neophodni uvećanje ulaganja u javnu infrastrukturu, pomoć sušom ugroženoj poljoprivedi i smanjenje prevelikih fiskalnih opterećenja preduzetnika, država je odlučila da sav planirani rast budžeta sledeće godine usmeri na rast plata u većem delu javnog sektora i na rast penzija.
  • Privatni preduzetnik

    23.10.2017 17:59
    "kapitalista"
    Mi iz komunizma izašli nismo.
    Javni sektor i penzioneri su gradjani I reda ove države i za njih radimo mi svi ostali.
    Oni sebe nazivaju "radničkom klasom", a mi mali privatni preduzetnici smo "kapitalisti" kojima treba stalno povećavati poreze.
    Meni je dosta.
    Zatvaram moju radnju i selim se.
    Neću više da izdržavam "radničku klasu" i pezose sa velikim penzijama (pretežno vojska i milicija sa beneficiranim stažom i prosekom penzije samo poslednja godina službe)
  • Boki

    23.10.2017 15:01
    Nerad
    Kakav većinski narod takva nam i vlast. Horde glasača u plemenskim zajednicama zvanim strankama na čelu sa liderima stranaka zvanim poglavicama. Penzioneri i javni sektrou spasićete Srbiju, kao što ste je od 1989 i vremena Vožda Slobe spašavali. Glasajte da se ništa ne promeni od tad i samo cepajte beli luk što više, vozajte se GSP raspadnutim autobusima i pušite duvan na zavijanje. Lekove juče pročitah imate na pijaci da kupite i još 5% veću pemziju. Svi na gazimestan ako vas puste preko grane.
  • Ema

    23.10.2017 14:18
    Zanimljiv tekst. Lepo opisano kako vlast kupuje glasove trenutno privilegujući pojedine slojeve, tako da u budućnosti ukupna šteta bude mnogostruko veća.
  • Mile

    23.10.2017 14:13
    U čitavom posleratnom periodu, do pojave radikala alias naprednjaka, u bivšoj nam Jugoslaviji, godišnji rast BDP bio je iznad 6% a u pojedinim razdobljima je išao čak do 12%. Nakon toga u postupku preuređenja države, prvo uništismo domaću ekonomiju, mnogo potrošismo na tzv. "ispravljanje dugogodišnjih nepravdi" u bivšoj nam Jugosaviji a usput pokradosmo sve fondove (u kojim su novci bili na gomili) među kojim je najteži bio fond penzijskog i invalidskog osiguranja, e da bi formirali novu tzv "elitu" koja postade vlasnik i naše imovine i naših života. A usput zadovoljismo se sa rastom BDP od 1-2%. I tako formirasmo društvenu strukturu u kojoj su svi nezadovoljni. Polako ali sigurno krenusmo u egzodus u potrazi za društvom u kome se od svog rada može živeti. Srećniji odoše a mi nemoćni ostadosmo uzdajući se u boga i sudbinu.
  • IQ

    23.10.2017 13:38
    Znači ministarka neće moći da vrati u svoj rodni kraj Tuzlu, pa ćemo je opet gledati i slušati na sledećem otvaranju...........
  • dr Petrovic

    23.10.2017 13:20
    Preko 70 ordinacija
    Zatvoreno !
    " Finansijskom kontrolom"
    Kazne su >50.000
    Ukupno > 3500000
    Skupljaju pare za izbore.
    I nastavljaju.
    Znamo da kolege lekari i dalje odlaze...
    Sve nas je manje sve smo optereceniji..
    Ucimo nemacki i idemo.
    Lecice vas Mirovic, Vucici, Nikolici...

  • dr Petrovic

    23.10.2017 13:19
    Preko 70 ordinacija
    Zatvoreno !
    " Finansijskom kontrolom"
    Kazne su >50.000
    Ukupno > 3500000
    Skupljaju pare za izbore.
    I nastavljaju.
    Znamo da kolege lekari i dalje odlaze...
    Sve nas je manje sve smo optereceniji..
    Ucimo nemacki i idemo.
    Lecice vas Mirovic, Vucici, Nikolici...

  • Petar

    23.10.2017 12:40
    Nasi dani
    Tuzna slika srpske ekonomije koja bi morala rasti najmanje 5%godisnje da bi kad tad uhvatili korak sa iole razvijenijm svetom. Ovako ,vlast koja je nesposobna da rereformise drustvo i privredu i tako stvori uslove za stabilan razvoj,pribegava jeftinim ,kratkorocnim populistickim merama ,istim onim koje godinama prebacuje bivsim vlastima. Kada oni,nadam se uskoro,odu iza njih ce ostati komfuzija i siromastvo ,sa izuzetkom onih koji su ovo vreme vladavine SNS dobro naplatili.I sto je jos gore ,malo ko je u ovoj zemlji za lopovluk ozbiljno odgovarao .
  • Predragg

    23.10.2017 12:32
    Vidite li glavni problem Srbije,posledicu onoga sto cesto ironicno i namerno uvredljivo pisem po komentarima-Negativna Seklekcija koja je rodila uspehom Termita ? U 9 h,objavljan je ovaj fantasticni tekst. Do 12h,niko ga nije komentarisao,a cini srz analize tekuceg,realnog zivota.
    Nisam ekonomski strucnjak,a i ne mogu komentarisati jezik ekonomskih brojeva,ali zar vam nije dovoljno alarmantno stanje sto su nase prepodobni Vucic i njegova horda zaduzila u poslednjih 5 godina za vise od 11 milijardi $ (avaj funkcionisanje Srbije u bliskoj buducnosti opste svetske krize). Ko ce vratiti taj dug ? Arapi? Kinezi? Rusi ? Oprostiti ce nam sto imamo lepe oci i sto smo Nebeski Narod ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna