Autor: N1

Info
22.03.2018.
22:11 > 22:13
Aktivisti Panonske aktivističke organizacije krenuli su u šetnju dugu 100 kilometara, da bi ukazali na značaj Narodno-oslobodilačke borbe i iskazali protest protiv mogućnosti preimenovanja Zrenjanina u Petrovgrad.
  • Drug Toti

    23.03.2018 11:40
    Totoizaim
    A zasto ne promenite naziv rodnog sela Izbiste u Zrenjanin? Kakve veze ima bivsi Petrovgrad sa Zarkom Zrenjaninom, osim sto 1944. nije bilo boljeg resenja da se zatre casno ime kralja Petra i austromadjarskih Srba koji nisu voleli Srbiju manje nego komunisti Rusiju.
  • Jogi Letač

    23.03.2018 11:32
    @Sone, koliko sam ja informisan, referendum je bio devedesetih godina (znači u postkomunističko vreme) i da je tada odlučeno da ostane naziv Zrenjanin. Građani su rekli svoje. Nema veze kako su komunisti menjali ime grada, po demokratskoj proceduri je odlučeno da se zadrži naziv grada. Čemu sada ponovno pokretanje tog pitanja?
  • ex chapman

    23.03.2018 10:36
    heroji
    izvinjavam se što nisam naveo sve Narodne heroje. sad sam se setio i Đorđa Zličića i Bogoljuba Vukajlovića i Obrena Janjuševića i Vase Đurđevića... molim vas dopunite me koga sam još zaboravio...
  • Sone

    23.03.2018 10:27
    @ mrva
    Pa ako nema referenduma onda ce biti “ samovolja vlasti” Pa ako hocemo da imamo demokratiju onda moramo na nacin na koji se u evropi odlucuje o takvim pitanjim i mi da odlucujemo. U ovom slucaju referendumom i da odluce gradjani tog grada.
    Zasto odma ko ce platiti, gubljenje vremena...
    u normalnim drzavama se u budzetu odvoje sredsta za referendum. Jer se on ne zakazuje danas za sutra. I nema potrebe da me iko svrstava u bilo koju stranu. Ali ako postoji inicijativa i ako je dovoljan broj gradjana nju podrzao onda se mora na demokratski nacin odluciti o istoj.
  • ex chapman

    23.03.2018 09:08
    BRAVO!
    čime se pametan ponosi toga se budala stidi! SVI se ponose svojim antifašizmom, čak i oni kod kojih ga je bilo samo u tragovima. a kod nas, koji smo "more krvi prolili" (da citiram druga Tita) u borbi protiv fašizma, "veliki patriJoti" sistematski rade na tome da se izbriše svaki pomen na tu herojsku i časnu borbu!
    Narodni heroji rođeni u Vojvodini i/ili su se borili u Vojvodini:
    Nedeljko Barnić, Jovan Veselinov, Boško Vrebalov, Žarko Zrenjanin, Isa Jovanović, Stevica Jovanović, Zaga Malivuk, Sonja Marinković, Toza Marković, Bora Mikin, Slavko Munćan, Ljubica Odadžić, Pavle Pap, Olga Petrov, Anđa Ranković, Mihalj Servo, Radovan Trnić,
    Jovan Beljanski, Stevan Divnin, Petar Drapšin, Đuro Dulić, Dimitrije Lazarov Raša, Radivoj Ćirpanov, Pal Šoti, Slobodan Bajić, Milenko Verkić, Trivun Vitasović, Dušan Vukasović, Veljko Dugošević, Dušan Jerković, Milan Ješić, Milan Korica, Lazar Marković, Anka Matić, Petar Matić, Živan Milovanović, Vera Miščević, Kosta Nađ, Đorđe Nikšić, Vlada Obradović, Boško Palkovljević, Stanko Paunović, Marko Peričin, Stevan Petrović, Petar Relić, Lazar Savatić, Sava Sogić, Janko Čmelik, Jovan Štokovac...
    i još hiljade i hiljade naših, koji su se borili i ginuli za bolji i pravedniji svet. sve naši! svi heroji! ne dajmo vucibatinama da seru po njima!
  • Mister X

    23.03.2018 09:01
    Samo vi komunjare šetajte. To još jedino i možete.
  • mrva

    23.03.2018 08:51
    @Sone

    a referendum ćeš ti da platiš!? Pa za svaku budalaštinu sadašnjih "mozgova" u foteljama da održavamo referendum. Država nam blista i cveta, sve sređeno, pravosuđe, zdravstvo, zakoni, infrastruktura a mi da se bavimo gradnjom spomenika i preimenovanjem gradova!

    Pozdrav zrenjanincima i svaka čast! Mala učmala sredina, lepo je što ima bar neko hrabrosti da se pobuni!
  • Alisa u zemlji cuda

    23.03.2018 08:50
    Znači, dobili ste pijaću vodu?
  • Станко

    23.03.2018 06:37
    Хи хи
    Брига њих за Жарка Зрењанина. Немају паметног посла, па скрећу пажњу на себе.
  • Limanac

    22.03.2018 23:38
    Uklanjamo tragove komunizma
    Samo vracanje prethodnog naziva. Ako se vec menjalo, u cemu je problem opet.
  • Sone

    22.03.2018 22:58
    ?
    Voleo bi da odgovore na pitanje. Da se vrate u vreme kad se menjalo ime grada u sadasnje ime. Dokle bi stigli sa setnjom. Moja pretoostavka do nekog zatvora ali u kolima ozne i sa onim cikama u crnim koznim mantilima.
    Neka se narod izjasni sta hoce. Ali na referendumu. Jesu li za ili protiv.
  • B54

    22.03.2018 22:46
    '''
    Bravo.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna