Autor: Beta

Info
29.03.2018.
15:30
Komitet UN za prava deteta uputio je Srbiji 41 preporuku šta treba da se uradi da bi se dodatno unapredila Konvencija o dečijim pravima, među kojima je i eksplicitna preporuka da se zabrani telesno kažnjavanje dece, izjavila je direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović.
  • ice

    29.03.2018 22:51
    @Rambo

    O cemu ti pricas covece? Hahah ... Nije rec o tome da je neko zahvalan za nesto ili ne, nego da deci koja nemaju svest , sa kojima ne mozes razumno razgovarati, kada ne poslusaju rec, zna se sta je sledeci korak.
    Uostalom , sta je tvoj predlog? Da jedan balavac od 5-6g maltretira i tebe i ceo komsiluk recimo? Sve zato sto eto , ne smes dati 2-3 samara po buljsonu?...
    Oni ne razumeju zasto nesto ne smeju ili ne mogu da rade.. ako nece da te slusa ,dobije malo batina, pa ce zapamtiti em da to ne radi vise, em da kad mu kazes da ovo NIJE ok ,NE SMES ovo raditi, setice se da je zadnji put dobio batine kada je nesto uradio za sta mu je receno da ne sme..
    E sad ako neki magarac od 15-16g vec ne slusa (oni svakako ne slusaju) tj ne pokazuje elementarno postovanje , to je vec onda veci problem i tu batine ne pomazu nego lecenje.
  • kimi

    29.03.2018 22:43
    @RVosha
    Nasi politicari smaraju na neki drugi nacin.. ne pada mi na pamet da sada uporedjujem itd itd, poenta mi je bila da ovi vecito nesto traze zele zahtevaju izmisljaju te prava ovog onog ,ne smes ovo ne smes ono .. preterivanje ,uvodjenje raznih glupih pravila da bi od ljudi napravili robote/poslusnike....
    Ako vec neko ima tu privilegiju kod nas da pravi dete ,onda taj koji je napravio to dete ima sva prava i da odredjuje kako ce ga/je vaspitati...
    Ako ce biti storgi nek budu ,ako ce biti ..bivetri nek budu ,ako ce da budu nudisti nek budu, ako ce da se ponasaju kao monasi neka se ponasaju.
    I nije rec ovde samo o ovoj temi nego o svemu..kada vam je dosadno pogledajte malo bolje na tviteru sta sve evropska komisija radi planira itd .. to kod nas niko ne gleda jer nismo u EU pa nas sada ne dotice ali hoce u buducnosti..totalne nebuloze i uskracivanja, a kao satro sve u ime tolerancije...
  • Rambo

    29.03.2018 20:59
    Da je batina valjala - ostala bi u raju, koji, btw, ne postoji. Ko kaže da je zahvalan svojim roditeljima što su ga kao klinca pengali - laže. Batina te ne uči da budeš bolji čovek, već ti na praktičnom primeru pokazuje da agresijom možeš naterati ljude oko sebe da rade ono što ti želiš. Kad histerična majka pokušava da smiri dete i, naravno, ne uspe u tome, dete dobije batina što je bruka na javnom mestu. Zbog toga jesam za to da se tuku - roditelji.
  • Мунгос

    29.03.2018 19:09
    Ништа страшно, УН нема извршну власт, па шаље само препоруке.
    Проблем је ако Велики Брат узме ствар у своје руке, па препоруке схвати као наредбу.
  • Čučuk Stana

    29.03.2018 17:29
    Bilo bi bolje da traze da deca budu sita a ne da na tv ide reklama sa musavom devojcicom koja drzi veknu hleba...uplatite na broj... narodna kuhinja!!
  • Človek

    29.03.2018 17:28
    Oće to, ko je ovca
    Već sada ne smeš sa detetom na ulici ni razgovarati ni pomilovati ga - ispašćeš pedofil.
    Ukoliko se povredi, padne ili pokuša da se ubije - ne smeš regaovati.
    U Švedskoj je ovo naročito izraženo.
    Još kad deca ukapiraju kako da ovo iskoriste kao grupa, pa počnu sa uličnim ucenama.
    Iza svega ovog se kriju vladari sveta i razbijanje porodice.
    Deo po deo, člana po člana, sve pretvaraju u jedinke za eksploataicju i rad, sa ograničenim obrazovanjem.
    Ne podržavam apsolutno ništa iz te nove sociološke nauke.
    Raspuštena deca će jednog dana te iste donosioce odluka voditi na uništenje, jer smetaju.
    Nekadašnji lapot.
  • RVosha

    29.03.2018 17:22
    Smrdija
    @ice
    "E ova EU ili UN stvarno smara vise sa zahtevima ... "

    Niko ne smara gore od nasih politicara bandita .
  • ice

    29.03.2018 16:53
    E ova EU ili UN stvarno smara vise sa zahtevima ... jbt na kraju neces smeti ni da pogledas nekog ni da se obratis bez pismene dozvole overene kod notara prvo... daj bre vise .. 99% oldschoolera je dobijalo batine kao dete kod nas pa nam nista ne fali ..
    Ne moze neko imati prava a da nema obaveze ,ako je "dete" maloletno i dete do 18te godine, onda nema prava na nista ,tj sve im je do roditelja/staratelja.Tacka.
  • Puniša

    29.03.2018 15:47
    ...
    Ne ulazim u raspravu da li je batina izašla iz raja ili ne, ali ovaj naslov je baš kao šamar. Ej, da je u 21. veku potrebno zahtevati zabranu fizičkog kažnjavanja dece?!? Pa kakva smo mi to zemlja tj. narod...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna