Autor: RTS

Info
10.08.2018.
12:52 > 12:52
Jelena Stojaković došla je iz Frankfurta u Šabac da bi kod javnog beležnika, sa sestrom i majkom, potpisala ugovor o prodaji nekretnine.
  • hihih

    13.08.2018 18:33
    A da se objavi ime ovog notara? Pa da ga svi izbegavaju, propadne mu posao? Kao. E to bih volela da vidim. Mislim, volela bih sve vas uprepodobljene zastupnike "mama" da vidim krisom kod kojeg notara ulazite, kod ovog sto mu pise "klima radi, postuje se red i nije pozeljno dovodjenje beba", ili kod onog vaseg kojem pise "majke imaju prednost, klima se gasi kad god udje beba u prostoriju, zavrsicete vase poslove kad sve majke obave svoje"... Kojeg bojkotujete, propasce. Mislim da svi znamo gde biste usli, jer licemerje vam iz usiju izlazi vec u ovim pateticnim komentarima (eno ga Brus Vilis poderao vrata da umre muski u klimatizovanom prostoru kad se vec mora mreti, al nemoj da ga neko oda, na zadatku je, nece drugi put, samo ovaj put jer zuri...).
  • sivamaterija

    13.08.2018 18:05
    Ma dajte ljudi jako ste ogorceni...niko od nas nije bio prisutan da bi mogao da optuzuje jednu ili drugu stranu. A i da jeste, opet je stvar percepcije i licnog dozivljaja... Ima raznih mama a ima i raznih sluzbenih osoblja. Usmerite svoju energiju u nesto kreativno a ne u medjusobna prepucavanja na komentarima.
  • Znamo mi

    13.08.2018 14:12
    @ Cveta
    Rodila si ti dvoje dece ZBOG SEBE,da te gledaju u starosti.
    Ali zbog toga očekuješ da te mi ostali pustimo preko red,a da završavaš takodje SVOJE poslove, da ti bude lakše na naš račun.
    Kao da si ih rodila zbog nas, a nisi.
  • SRBIJA

    13.08.2018 11:32
    Na žalost
    Prisustvovao sam jednom događaju u poreskoj upravi, stajao u redu do vrata nekih dva sata da predam molbu. Na šalteru jedna zaposlena a nas u nedogled.......
    Došla jedna mlada mama sa bebom na rukama i mi se smilujemo i pustimo je preko reda, barem mene tako učili u školi i kod kuće, ne odmah na šalter nego bila je druga.
    Kada je mlada mama došla na red izvadila je iz torbe 20. molbi, sve lepo uredno složene.
    Kad ono ispalo da je iz knjigovodstvene agencije.
    Nama porasle MAGAREĆE UŠI i izvukli smo ponaučenje.
    Na žalost na štetu poštenih i iskrenih mama.
  • Dejan

    13.08.2018 10:20
    sud
    Ajd ko ne veruje neka ode sa detetom ili bebom u sud, pa da vidi kako ce se provesti, samo ce reci na levo krug i napolje !!! To pravilo vazi odavno kao i sa bermudama, papaucama, cigaretom, kucnim ljubimcima ! Javna je tajna da u Dubaji-u deca nisu uopste pozeljna u restoranima i kaficima !!
  • Cveta

    13.08.2018 09:34
    2
    Evo ja sam rodila dvoje dece samo da bih isla preko reda u prodavnicama, posti, bankama, raznim institucijama... Sad kako postaju sve veci, razmisljam se da rodim jos jedno da budem mirna bar jos 5-6 godina i ne cekam u redovima...
  • Savetnik

    11.08.2018 22:10
    za prevenciju razmnozavanja
    Resenje je u koriscenju kondoma.
  • Deks

    11.08.2018 14:26
    Podrška notaru! Ova majka je bahata kada se nije ustručavala da u kancelariji u koju je prvi put došla u životu zatraži od zaposlenih da isključe klima uređaj i to u situaciji kada je napolju 30+ ! Zna li ona da postoje pisana i nepisana pravila šta može a šta ne može kada je u pitanju malo dete? Da neće danas sutra da zatraži da njeno malo dete sedi na prednjem sedištu pored vozača? Ili će možda zatražiti u avionu da sedi u pilotskoj kabini?
  • Samo pitam

    11.08.2018 14:19
    Jel to neko zanimanje "majka sa bebom"?
    To je valjda "moderna" žena koja živi od "roditeljskog dodatka" ,dečijeg dodatka, umanjenja svih komunalnih računa, čije dete ne plaća vrtić i koja čim obavi sve svoje poslove preko reda, ode pravac kod manikira, pedikira, frizera , u teretanu i kafić i nakon toga preko svojih profila ( poželjno zajedničkih sa mužem) i u grupama sličnih ,objavljuje svoje statuse, sa decom i kućnim ljubimcem,naravno?
  • Mame po zanimanju

    11.08.2018 10:53
    Brus Vilis
    Mi dugujemo sve, ali svako svojoj mami.
    Ne dugujemo mamama "po zanimanju" koje zlopotrebljavaju svoju decu i vode ih kao "alibi" za "preko reda" ili da bi isprosjačile neku pogodnost lično za sebe.
    To je zloupotreba dece ,a ne majčinska ljubav.
    Malo poštovanja prema drugima, njihovom slobodnom vremenu, obavezama i zdravoj pameti treba imati.
    Vaša jeftina demagogija prolazi kod Vaše žene i olakšava Vam život. Izmedju ostalog je opravdanje da ne morate da čuvate svoje dete kod kuće dok Vaša žena stoji u redu i zgodno je opravdanje da izbegnete obavezu da Vi lično stanete u red i završite posao: platite svoje kućne račune, čekate red u državnoj ustanovi i slično. Imate mladu ženu koja čim povede dete završi sve Vaše porodične obaveze preko reda, dok pristojnom svetu rastu magareće uši.

  • Brus Vilis

    11.08.2018 10:29
    @Umri muski i cekaj
    "O, one posebno, a pogotovo u socijalnom kada ja cekam od 5 ujutru da bih dosao do broja, a one se pojave u 8 i pravac odmah na pocetak reda po broj."

    Ponoviću, ne smeta ti da čekaš 3 sata i da se ne buniš, ali ti je previše 10 minuta koje ćeš izgubiti tako što ćeš propustiti trudnicu preko reda? Bio sam i ja u tom redu u Socijalnom i nisam video masovnu zloupotrebu od strane budućih majki. Ali sam uočio mnogo nervoznih koji jedva čekaju povod da se "istresu" na nekom, bilo kom.
  • pan5er

    11.08.2018 09:32
    @mamamia
    "... uvek ima po koja koja non stop titra dete, tepa mu itd. kad da ga nikad u zivotu nije videla"

    Koliko tepanja je po tvom kriterijumu dovoljno da se dete oseća voljenim, a da to ne uznemiri tvoju mentalnu stabilnost?
  • Umri muski i cekaj

    11.08.2018 09:28
    umesto svoje zene
    Brus Vilis 10.08.2018 • 21:28
    @Zlopotreba dece
    Shvatio sam. Ne smeta ti što je gužva u čekaonici, već ti smeta majka s detetom jer ide preko reda. Dete je problem, a ne neorganizovanost državnih službi? Verovatno ti smetaju i trudnice, i one idu preko reda, al tu si nemoćan, ne znaš kako da reaguješ. Čak te i ne žalim...

    O, one posebno, a pogotovo u socijalnom kada ja cekam od 5 ujutru da bih dosao do broja, a one se pojave u 8 i pravac odmah na pocetak reda po broj. Gde su tu muzevi da dodju u 5 da cekaju pa ustupe mesto svojoj trudnoj zeni u 8 posle tri sata cekanja? Na neorganozovanost drzavnih sluzbi ne mogu da uticem mada se bunim, ali na bezobrazluk pojedinca koji zloupotrebljava drugo stanje ili meckari svoju decu da bi obezbedio/la sebi alibi za bezobrazluk mogu. Da stane u red propustio bih bez problema, ali ovako bez pardona kao da smo svi ostali koji cekamo budale, necu, posto nju ocigledno ne zanima koliko je u tom redu invalida koji takodje cekaju. I nemas ti koga da zalis nego da se naucis i ti i svi ostali da postujete tudje vreme posto svakoga od nas ceka kod kuce neki bolesnik, trudnica, malo dete, stari roditelji, zaboravljena ringla, auto parkiran na nezgodnom mestu...
  • Brus Vilis

    11.08.2018 09:28
    Mamama dugujemo sve.

    Prema komentarima u svakoj čekaonici četa majki s decom gura se preko reda. Stvarno? Ne možete da izdržite 10 minuta duže?

    Ovo je grad s 300 hiljada stanovnika. Sasvim je normalno da su prisutne pred raznoraznim šalterima.

    Mamama dugujemo sve.
  • Locutus

    11.08.2018 09:10
    @Biljana B.
    U svojoj kuci ne treba nikome da se pravda, u tudjoj vaze druga pravila. Udjes negde i odma' trazis da se svi usklade spram tebe i tvoje bebe. Verovatno i gradski prevoz i trzni centri gase klime cim se ona pojavi sa svojim detetom. Nije nikom smetalo njeno dete, nego njen bezobrazluk i egocentricnost...
  • mamamia

    11.08.2018 08:35
    Generano su sve moderne mame uzasne smaracice. Od trabunjanja na "mame novosadjanke", do toga da non stop pricaju o svom detetu kao da su otkrile higsov bozon. Odes negde u drustvo uvek ima po koja koja non stop titra dete, tepa mu itd. kad da ga nikad u zivotu nije videla
  • RED JE RED

    11.08.2018 08:30
    Ispravno
    Da li je u redu, da majka ponese bebu na pozorisnu ili bioskopsku predstavu ? Da li je u redu da majka ponese bebu na saslusanje u policiju, tuzilastvo ili sud ? Da li je u redu da majka ponese bebu na pogreb ili sopstvenu operaciju i sl. Sto bi bilo opravdano, da majka nosi bebu kod javnog beleznika koji je drzavni organ i radi itekako odgovoran posao gde nesme biti dekoncentracije ?
  • Biljana B.

    11.08.2018 05:57
    Da li su ovi komentari protiv majke stvarni ? Sta ima bilo kome da se pravda zasto je povela dete sa sobom i zasto je zamolila da se ugasi klima?
  • Zloupotreba dece

    11.08.2018 00:25
    @ Brus Vilis
    Ne nisi shvatio!
    Nisu problem dečica,
    Problem su mame koje zloupotrebljavaju svoju decu i vuku ih u kolicima na razna mesta na koja deca ne bi trebalo da idu , baš iz razloga da bi preko reda odradile svoje "poslove" ,Problem je što je to postala masovna pojava.
    Po Vama bi bilo logično da svi povedemo svoju decu na posao ?
  • Brus Vilis

    10.08.2018 21:28
    @Zlopotreba dece
    Shvatio sam. Ne smeta ti što je gužva u čekaonici, već ti smeta majka s detetom jer ide preko reda. Dete je problem, a ne neorganizovanost državnih službi? Verovatno ti smetaju i trudnice, i one idu preko reda, al tu si nemoćan, ne znaš kako da reaguješ. Čak te i ne žalim...
  • mrk

    10.08.2018 20:57
    interesantno, uredu je da one nekome smetaju ali nije uredu da njima neko brani to.
  • Džungla

    10.08.2018 20:50
    slabost
    Džungla slabost ne prašta! Nastavimo sa ovakvim ponašanjem ako džungla želimo da ostanemo.
  • Neko

    10.08.2018 20:37
    Uzas uzasa od komentara
    Obisao sam dobar deo ove planete Zemlje sto poslovno, sto privatno, ali ovoliku samozivost i nedostatak empatije nisam nigde video.
    Mislio sam da su ovakvi idioti izolovani slucaj, ali sad iz komentara vidim da preuzimaju primat.
    Ne treba da brinemo za buducnost Srbije.
    I neka cemo nestati kao narod, i treba da nestanemo!
  • He he he

    10.08.2018 19:54
    @ Sram ga bilo
    Da pitam. imaju li deca tatu da ih pričuva dok ti stojiš u redu?
  • He he he

    10.08.2018 19:44
    @ Sram ga bilo
    Pa jeste. Treba svi da čuvaju tvoju decu ili da te puste preko reda.
    Tako si navikla.
    Ko se buni proglasićeš ga mrziteljem dece, po kratkom postupku.
  • Marko

    10.08.2018 19:23
    Mene zanima
    Mene ludo zanima kako je ovakva vest dosla na internet pa jos na neki portal... i onda se svi upale da kometarisu

    Naravno da necu komentarisati vest...

    Samo me ludo zanima....

    Ja bih imao takvih "vesti" svaki dan pun portal ili dva

    Ovo je vise tema nego vest
  • kazi ,,ladja,,

    10.08.2018 19:13
    A meni smetaju notari.

    I jos da dodam, procitajte sta ste napisali i videcete da nije vama NATO i svet kriv nego vi. Nema vas puno, al ste .ovna.
  • Zlopotreba dece

    10.08.2018 19:11
    @ Brus Vilis
    Koliko demgogije u Vašem komentaru!
    Onaj ko ne povede svoje dete u kolicima, ili nema dete ( ima i takvih) mora da se sklanja s puta onima koji su doveli svoje dete da završavaju sve pre reda.
    Diskriminisani su svi koji nemaju decu, ili za slučaj da ih imaju nisu ih poveli sa sobom u svim sitacijama. Diskriminisani su jer im teba više vremena da završavaju svoje poslove.
    To je zlopotreba dece, a ne pravo majki, baki i komšinica sa decom .Krajnje vreme je da im se kaže.Šta kaže CSR o slučajevima kada se deca dovode u zagušljive redove, po suncu , kiši i velikoj hladnoći da bi mama prošla preko reda?
  • pan5er

    10.08.2018 19:10
    Dakle, imamo notara koji zbog bebe ne može da se skoncentriše na posao? Jel tako? Kako lekar može? Kako frizerka ume da izadje na kraj s tim? Sasvim sam siguran da se snašao i vozač gradskog saobraćajnog u Beogradu, koji je pre par dana pustio dečije pesmice na razglas kako bi umirio bebu. Smetaju vam majke koje "koriste" bebe da bi preko reda obavile ono što treba? Ne smeta vam neorganiizovanost, bahatost i prostakluk, ne smeta vam lopovluk, svakodnevne laži političara i plata od 200 evra? To ne, a? Poješće vas samoživost.
  • Brus Vilis

    10.08.2018 18:06
    Koliko užasnih komentara protiv mame i deteta, sram vas bio sugradjani!

    Diskriminacija (lat. discriminare) znači odvajati, praviti razliku po socijalnim, imovinskim, rasnim, etničnim, verskim, individualnim, polnim, jezičkim, STAROSNIM ili drugima osobinama.
  • Programerka

    10.08.2018 17:54
    Ne mogu da verujem sta citam u kometarima!
    Od toga da beba smeta za obavljanje ozbiljnih poslova preko toga da se doticna "razmnozila" pa ocekuje poseban tretman do najgoreg od jedne mame koja je uvek nasla nacina da se "organizuje" i resi sopstvenog deteta da ne bi smetalo u nezgodnim situacijama.
    Sram da vas bude sve redom!
    Majka sam troje dece i preduzetnica pred penzijom i imam samo dve stvari da vam kazem:
    1. sram da vas bude sve redom!
    2. sram da vas bude sve redom!
    Dodacu i jos jednom, za slucaj da niste razumeli sta sam htela da kazem:
    SRAM DA VAS BUDE SVE REDOM
    :(
  • IvicA bez marice

    10.08.2018 17:46
    Vise kerova manje dece, bravo narode, bravo, citam komentare i sad vidim da ovde stvarno nesto nije u redu.
  • :)

    10.08.2018 16:32
    @pffff
    Bravo za komentar, kao da sam ga ja pisao. Ova "vest" je klasicna zamena teza. Nikom ne smeta beba, vec arogancija mlade mame koja misli da ceo svet treba njoj da se prilagodjava. Jer boze moj, ona se razmnozila, donela je na svet svoje cedo. Bas me zanima da li mlada mama trazi i da se iskljuci klima i u frankfurtskom javnom prevozu...
  • Pićuka

    10.08.2018 16:19
    Kakav bi to bio srceparajući prizor kada bi 15-tak beba zaplakalo na sednici parlamenta ili nekoliko beba tokom predavanja na univerzitetu. Više se ne zna za red.
  • Radoznala

    10.08.2018 16:16
    Nije mi jasno
    "...ona nije izbačena iz kancelarije, nego je "posle njegove sugestije samovoljno otišla"."

    Znaci nije izbacena fizicki, vec je verbalno zamoljena da ode??? To je objasnjenje? Uf, sad mi je lakse... :/
  • Terješkova

    10.08.2018 16:06
    Čivijaška posla
    Dobro je nije i podojila! Dize mi se kosa na glavi kad negde nešto treba da obavim a tu se nađe i mama sa bebom...odlazim odmah....
  • 10

    10.08.2018 16:02
    Tuzba
    Treba da ga tuzi za diskriminaciju i kraj.
  • Lala

    10.08.2018 15:52
    @Милан
    To je tvoje lično mišljenje i nije nikakav mit. Ući sa 35 C u prostoriju u kojoj je klima na 20-25 C i tekako utiče na organizam. Njegova kancelaria je javno mesto ne privatan posed, pošto ga zamolila i objasnila razlog u čemu je bio problem ugasiti je ? Da je njegovo ponašanje bahato i sebe smatra uzvišenim spram ostalih građana vidi se i iz njegovog odgovora : "Po pravilu, roditelji se snađu na neki način da deca ne prisustvuju ovakvim poslovima jer, prosto, ona mogu samo otežavati da se ovakvi poslovi sprovedu na pravi način" Čime to beba može otežati potpisivanje tipskog ugovora u trajanju 5-10 minuta ? Problem u Srbiji je što svi ti činovnici, administrativni radnici ..... sebe smatraju uzvišenom klasom spram nas običnih građana. Nikako da shvate da smo mi ti za koje su oni dobro plaćeni za to što treba da urade. Oni su na tom mestu zbog nas ne mi zbog njih.
  • Bns

    10.08.2018 15:50
    Za Milana
    Možda klima ne ubija, ali zaista može da napravi problem. Pre godinu dana sam putovala sa detetom od dve godine u klimatizivanom vozu. Dete je posle dobilu gušenje (to ni jednom roditelju ne bih poželela) i upalu pluća (u avgustu). Da smo negde u nekom selu gde nema lekara bili pitanje je sta bi bilo. Ovako na svu srecu mi je dom zdravlja preko puta i detetu su hitno dali injekciju kortikosteroida i inhalaciju bronhodilatatora. Stoga floskulu da klima i promaja samo u Srbiji ubija, okačite mačku o rep.
  • Joca

    10.08.2018 15:22
    koji sud zabranjuje decu
    To da je u Sud zabranjeno dovesti dete,nije normalno. Odmah da se obavesti Predsednik drzave da to pitanje resi.Postoje u ovoj drzavi mnogo vazniji poslovi od pravnih poslova pa su deca prisutna i ne remete tok radnje. Bolesni umovi donose bolesne odluke,jer Srbija postaje zemlja u kojoj kerovi imaju veca prava nego deca.
  • Dejan

    10.08.2018 15:21
    djeca
    Bilo koji sud ne dozvoljava ulazak male dece u objekat suta, to traje vec odavno ! Sto se niste tu podigli u odbranu ?
  • Ahmm

    10.08.2018 15:18
    @ Pajko
    Zaboravih i Vas da dodam, i Vas komentar je potpono ispravan. Naravno da bebama nije mesto svuda, pogotovo na necijem radnom mestu, to bi valjda trebalo da se podrazumeva.
  • Zla...

    10.08.2018 15:18
    Nije sve na korist
    U Svetom pismu- Novi zavet, lepo kaže : "Sve je dozvoljeno, ali nije sve na korist".
    Znaci, dozvoljeno je da roditelj povede svoje malo dete i kod notara, i u pozoriste, i na sahranu, i na Najlon..... a da li mu je bas SVE na korist ?? To prvo roditelj treba da zna i o tome da misli.
    Evo slika danas na Najlonu : dete u kolicima na suncu (doduse, ima šeširić), a majka "čeprka" po garderobi. I tako 2-3 sata.... A onda ulazi u zagušljivi bus 5, trazi mesto za sebe, kolica, bebu..
    Ko tu koga treba da žali ?!
  • Dima

    10.08.2018 15:13
    Bezobraznice
    Navikle da se pojave sa decom i sve zavrse preko reda u posti, prodavnici, laboratoriji... Kao da ostali u redu nemaju decu i obaveze. Majkama bezobraznicama treba da se stane na put.
  • Ahmm

    10.08.2018 15:11
    @Adv+ @pfff @Milan
    Potpuno ste u pravu svi troje. Ne vidim cemu toliko sablaznjavanje i lupanje minusa na vase komentare. Mlade mame naucite vec jednom - CIN RADJANJA NE DAJE VAM AUTOMATSKI SVA PRAVA OVOG SVETA! Ponasajte se primereno situaciji u kojoj se nalazite bez drame i patetike oko vasih beba.
  • Marina

    10.08.2018 15:04
    Imam dvoje odrasle dece 20+, danas je sve u vezi dece preslo u ludilo, smarate s malom decom kao da niko pre vas nije imao decu, unormalite se jer su vam deca postala uzasno nevaspitana i naporna, a i vi sa njima.
  • notarska mafija

    10.08.2018 15:00
    Mi smo navikli na našu bagru na vlasti pa i njihove izvršitelje i notare. Naši koji žive u normalnim državama se uvek iznenade prostaklukom i neprofesionalnošću naših delatnika.
    To ih učvrsti u uverenju da se nikada ne vrate u Srbiju.
  • Prle

    10.08.2018 14:42
    I
    Ovde bi mu uzeli dozvolu za rad i ponistlili sve diplome koje ima tako da ne bi vise se pravima bavio !!!! Kad budete takvo drustvo ima vam buducnosti a ovakvi i treba da sve ode u 3 P..e M...ne jer ne treba da postoji!
  • Boki

    10.08.2018 14:40
    Ovom notaru ako smeta dete, kuce ili sta god znaci samo da ne zna da radi svoj posao kako treba tako da ne treba ni ici kod njega.

    Drugo, zabrinuta majka bi ipak trebala da zna da detetu vise moze da naskodi ovo pakleno vreme nego klimatizovana prostorija. Stvarno nisam nigde cuo toliko ljudi koji se bune protiv klime kao u Srbiji, te ih od klime boli glava, te im se suse usta, udara ih promaja... mozda zato sto imaju jeftine split sisteme? Ne znam stvarno.
  • Sram ga bilo

    10.08.2018 14:17
    Isporvraćaću se od komentara da roditelji decu vuku svuda samo zbog prednosti u redu. Imam troje dece, dvoje od 5 godina i jedno od 1 godinu i vučen ih svuda jer nemam kome da ih ostavim, i retko do nikad imam prednost u redu. Čak i ako me službenik pozove na početak reda, obavezno se javi neko da prokomentarisao kako sam povela decu da BiH preskočila red. E pa takvima obavezno predložimo da mi oni pričuvaju decu dok ja strpljivo sačekam svoj red. Dosad niko nije prihvatio! Sve go kreten do kretena!
  • Teča

    10.08.2018 14:13
    Eto, ja na primer nemam kome da ostavim dete i naravno da ga vodim svuda jer mi ne pada na pamet da plaćam nekog da mi čuva dete. Najveći šljam ovog društva su baš oni kojima smetaju deca i slabiji, oni koji ne mogu da propuste majke sa decom i invalide nego ih teraju da stoje u redu i zbog takvih ovde nikada neće biti dobro. Hvala za info o ovom notaru, sada sigurno kod njega neću ići.
  • Mile

    10.08.2018 14:13
    Prema broju tzv komentara vidi se koliko smo udaljeni od svake civilizacije. Nažalost, u tom pogledu se krećemo unazad i tako još više povećavamo jaz sa civilizacijom.
  • Mama

    10.08.2018 14:12
    @ Rajko
    Kada je moje dete bilo malo,a trebala sam nešto da obavim što podrazumeva čekanje u redovima, nisam vodila decu sa sobom,već sam se uvek organizovala, iako nismo imali baka servis. Čuvao ih tata, komšinica, a nekada sam plaćala i privatne vrtiće koji decu čuvaju na sat.
    Istovremeno sam sretala brojne mame i bake koje guraju decu u kolicima i očekuju da ih pustite preko reda, jer su povele svoj "alibi" sa sobom, ne vodeći računa o ostalima koji čekaju u redovima i možda imaju svoju decu ili recimo teškog bolesnika ili još neki važan posao koji moraju da obave.
    Malo kućnog vaspitanja, kulture i poštovanja prema drugima treba imati.
    Ne smatram da mame i bake koje guraju decu u kolicima treba da imaju prednost ispred svih drugih, uvek i u svako vreme. Organizujte se moje dame. Ko ima volje,nadje i načina.
  • Nella

    10.08.2018 14:11
    Predigra se ne zna...
    Ali, evo slučaja Telekom:
    U sali piše da majke sa decom i trudnice imaju prednost...
    Dok čekamo, dolazi majka, muž, dete(5-6 godina) i deda(mužev otac). Muž izlazi iz sale, a majka sa detetom odmah prilazi šalteru, jer takav je "red", i lepo piše...
    Zatim doziva dedu, jer je u pitanju njegov telefon, koji prilazi šalteru i obavlja posao???
    Svi zabezeknuti, a moron za šalterom sleže ramenima???
    I u ovom slučaju se ne zna razlog bebine "posete" notaru...
  • bananarama

    10.08.2018 14:04
    Ne kontam zašto je gospođa uopšte dolazila u ovo zabačeno slepo crevo da bi dala svoj potpis kod notara. Imam rođaka koji živi preko i koji se pre 15 godina zarekao da nogom više neće kročiti u Srbiju. Obećanje za sada još uvek drži, 15 godina nije dolazio. A onda se nešto desilo da je trebao i njegov potpis na jedan ugovor. Tamo je otišao kod notara gde je potpisao izjavu da osobu tu i tu, sa JMBG tim i tim, brojem lične karte te i te, . . . ovlašćuje da u Srbiji umesto njega može potpisati to i to. Na sve to je udaren i neki međunarodni pečat koji se zove Apostille i koji se priznaje i u Srbiji. Sve to ga je koštalo 70 evra računajući i vrednosno pismo kojim je poslao punomoć.
  • Sud

    10.08.2018 14:03
    Pa i u sud ne možete ući sa malom decom.
  • Jaja

    10.08.2018 14:00
    Sramota... pod hitno ga kazniti...
  • Милан

    10.08.2018 14:00
    Ако постоји један мит којег ће затуцани људи у Србији заувек да се држе, то је изгледа мит да клима уређај убија. Одмах да се разумемо, постоје два случаја у којима је клима уређај штетан: Уколико дува директно у некога, и уколико није дуго чишћен па је постао ризница буђи, бактерија, прашине, полена и сличних ствари. У супротном апсолутно није штетан. Много је штетније седење у просторији на 30+ степени.

    Госпођа је дошла на туђе радно место. Није њено да пали или гаси климу, да распоређује намештај како јој је воља или залива цвеће. Њено је да дође до нотара, а нотарово је да ради свој посао и овери уговор, не да угађа госпођи, прави јој кафу и дадиља јој дете. У својој кући можете да радите шта год хоћете. Кувајте се цело лето, не занима ме. На јавним местима или туђим приватним поседима изволите се прилагодити.
  • A

    10.08.2018 13:55
    Ali su njene pare svakako vrlo poželjne. Inače od kada su notari preuzeli ostavine imaju neodoljivu želju da svako nasledstvo prvo procene pre nego što izdaju rešenje o nasleđivanju, tako da za običan dvosoban stan možete platiti 72.000 dianra taksu koja je u sudu bila 3.000 dinara.
  • tržište

    10.08.2018 13:47
    nemilosrdno
    Manje mu u džep. Bitna je mogućnost izbora. Problem bi bio da je jedan jedini ...
  • @Adv+

    10.08.2018 13:46
    A bebu da ostavi prolaznicima da pricuvaju?!
    Ili nemas dece ili te za istu briga i smatras da je zena duzna sama da se snadje?!
    Ni ja nisam imala kome da ostavim decu i retkima je smetalo ali sam im rekla da ce da prezive za toliko
    Mogao je da zamoli nekog od zaposlenih da pomognu a ne da kaze da je dete problem!
    Apsolutno neprofesionalno!
    U pristojnim ustanovama sa vaspitanim, svesvim i moralnim osobljem ovakvi problemi se rese da majci bude ugodno!
  • Bris Taton

    10.08.2018 13:37
    Kad napolju kazem odakle sam pocnu da me gledaju kao demona s rogovima .
  • Pekabela

    10.08.2018 13:26
    Jerbo će klima da odrubi glavu bebi?

    (Promaja, većhiljadama godina pobija Srbe. A sad i klima!)
  • Brus Vilis

    10.08.2018 13:25
    A pre samo pola godine je bio raspisan konkurs za slogan radi povećanja nataliteta. Da je dosledna država bi trebalo da razreže debelu kaznu za ovog notara... Nenad Vujić je beležnik kod kojeg nijedan roditelj ne bi trebalo da ide ubuduće. U demokratskim zemljama bi već ovog jutra ispred njegove kancelarije bio protestni skup. "... posle njegove sugestije samovoljno je otišla..." A šta je trebalo, da stavi bebu u džep?
  • Jovan

    10.08.2018 13:07
    Ali, neeeee, Srbija želi decu, Srbija želi da se raste, da se širi populacija, na sva zvona se zvoni kako nam natalitet opadaaaaa, žene, rađajte decu, "rađaj, ne odgađaj", "dosta reči, nek' zakmeči", ali "gospođo, pa snađite se za bebu, ostavite je vukovima na čuvanje dok vi u mojoj bajnoj, sjajnoj, notarskoj agenciji za zgrtanje para potpišete papir i ostavite lovu na mom šalteru u klimatizovanoj kancelariji". Zamislite, molim Vas, gospodine notaru, eto, nekad neki ljudi baš ne mogu tako lako da se "snađu" i ostave dete koje još uvek doje, tako nekome. Imate sreće da je ona samo "revoltirano" izašla, ja bih Vam napravio opšti haos u kancelariji. Vi treba da ste u službi naroda i Vaša vrata moraju da su otvorena za svakoga ko želi da obavi posao kod Vas, za koji Vam se plaćaju silni novci. Da se ne biste možda Vi i Vaši zaposleni malo oznojili dok biste isključili klimu na dvadeset minuta dok se posao završi? Ne znam kako biste izdržali, zaista.
  • Pajko

    10.08.2018 12:58
    Dobro joj je i rekao. Zbog čega mislite, da je bebama i maloj deci, mesto svuda, i na svakom mestu? To što nema gde da je ostavi nije nikakav izgovor. Čak i dobro dođe u redovima.
    Patetično...
  • pera

    10.08.2018 12:51
    ..
    E pa izvinte ali zato je u Nemackoj tako, a kod nas ovako i nikada nas nece stici. :)
  • mile

    10.08.2018 12:51
    Znaci bitna je prednost. Imam mnogo primera gde nepotrebno vuku decu po ambulantama prodavnicama itd. samo da bi bili pusteni preko reda mada to ovde nije slucaj.
  • pfff

    10.08.2018 12:49
    Jos jedna uvredjena pahuljica sto planeta nije prestala da se okrece jer se ona porodila. Zaustavite svi sve sto radite, stanite, i divite se jer se ona ostvarila kao majka. A uz to je jos i frau nemica naturalizovana. Naravno, nek vas desetoro zaposlenih i isto toliko klijenata pocrka na 40 stepeni jer ona misli da ce njenoj bebi smetati. U sto maraka da je nastupila toliko arogantno i bezobrazno, da je dobila odgovor koji je isto bio bezobrazan, takodje jos sto da nije bio bukvalno kao sto ga ona navodi?
  • Sta reci

    10.08.2018 12:39
    Ne bih znala da li je ispravno ili ne,da li je deci mesto tu,ali sigurno niko ne bi poveo bebu,dete tako negde,a da ne mora! U sud isto ne smeju deca,jednom sam krenula sa cerkicom od 2 godine,samo do pisarnice i receno mi je da je deci zabranjen ulazak u sud.
  • Komsha

    10.08.2018 12:36
    Dole notari
    Dobili su previse slobode...
    U Novom Sadu, samo jedan notar (od 17—18) ne maltretira ljude sa zakazivanjem na 2 nedelje cekanja...
    S obzirom da uzimaju po 350 dinara po potpisu, a ceo dan su puni musterija, previse se izivljavaju nad narodom...
  • Adv+

    10.08.2018 12:33
    Ipak
    Ispravno je postupio. Bebama ipak nije dozvoljeno prisustvo zbog odvlačenja pažnje sa posla. Notar je dužan da jasno pročita ugovor oboma stranama, da se oni izjasne da ga samovoljno i svesno potpisuju, i da pristupe činu potpisivanja. Sve se naravno snima kamerama. Ovako je isključena mogućnost stranaka da osporavaju potpis zbog ometanja, plakanja, uznemiravanja i ostalih mogućih začkoljica

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna