Autor: Beta

Info
29.08.2018.
05:58 > 07:06
Savez samostalnih sindikata Srbije (SSSS) ocenio je da je nedopustivo da se samo radnicima sa beneficiranim radnim stažom ukinu kazneni poeni za prevremeno penzionisanje i zahteva od vlasti isti tretman za sve zaposlene u Srbiji.
  • super Steva

    29.08.2018 15:17
    Re Jednakost za sve
    Izlupeta se čovek i nikom ništa. Idemo dalje.
  • Xyz

    29.08.2018 11:32
    Zasto
    Kada je promenjen zakon o odlasku u penziju predvidjen je prelazni period u kome je vec predvidjeno povecanje i potrebnog radnog staza i godina zivota za odlazak u "punu" penziju.Cemu onda kazneni poeni?Po ovome ispadne da je bolje da si neradnik ali da imas 65 godina nego da si radio npr od 18-te godine i placao poreze i doprinose 40 godina ali eto imas 58 godina i treba te kazniti.Dokle vise razliciti arsini?!!!!
  • Jednakost za sve

    29.08.2018 10:22
    Lica na poslovima sa beneficiranim stažom trebala bi recimo do 40 godine,a da rade taj posao,a nakon toga otkaz i neka pronalaze druge lakše nebeneficirane poslove i čekaju da navrše 65 godina života i dopune potreban staž.
    Niti su sa preko 40 godina sposobni da rade beneficirane poslove, niti su nesposobni da obavljaju ostale poslove.
    Ovako ,svi u penziju sa 55 godina života i to punu, sa prosekom SAMO POSLEDNJE GODINE SLUŽBE (!?), a mi ostali finansiramo taj prosek od naših uplata....
    Ako žene čekaju 65 godina za prvu penziju, neka čekaju i beneficirani, a do tada neka obavljaju ostale poslove i izdržavaju se. Nije lako, ali nije lako ni ostalima
  • Loto

    29.08.2018 09:19
    Loto penzija i zivot
    kaznen poene ukinuti samo onima koji imaju pun radni staz
    Ostalima kad ispune uslov za penziju zakonski koji treba da je isti za sve gradjane drzave.
    Ukidanjem prava da se izaberu najbolje godine za penziju i obracun po celokupnom sztazu vec je dovelo do obesmisljavanja visine uplacenih doprinosa jer sa istim doprinosima gradni imaju jedna veci drugi nizi iuznos penzije. Tada je trebalo sve sesti na isti nacin obracuna.
    Penzija nije Loto ali izglea da jete kao i vse u ziivotu. I vazda je tako i bilo koliko se dugo narod seca.
    Beneficija je vec po sebi dovoljna ako nije onda je povecati za opasna zanimanja, policija, vatrogasci ,vojska u odredjenim situacijama.
  • Sesil

    29.08.2018 09:16
    А..
    А можда да се прво ствари назову правим именом.У Закону о ПИО не постоје казнени поени.НЕ ПОСТОЈЕ.
  • Novosadista

    29.08.2018 08:52
    @Zivan
    Razmisli malo kakve veze imaju godine starosti sa stazom.40 godina radnog staza je dosta a godine starosti mogu ostati samo za onog ko nema dovoljno radnog staza.
  • Tosa

    29.08.2018 08:36
    teoretičari-praktičari
    Pretežno zakone pišu (osim ako se ne radi o resavskoj školi) lica koja nemaju nikakvih dodirnih tačaka sa praksom, odnosno ne razmišljaju o tome kako će sve to izgledati prilikom primene istih. Recimo u mom slučaju, ja kao zena odem u penziju sa 65 godina zivota, a pri tom cu imati 44 godine staza, odnosno sa 40 godina staza odem u prevremenu penziju i pri tom mi se ista umanjuje za 17.76%, jer cu boze moj imati samo 61 god.zivota. Ne prelazi se sa jednog nacina odlaska u penziju na drugi, a da se pri tom ne uzmu u obzir i neki izuzeci. Recimo mnogi su sa 18 godina poceli da rade ili voditi racuna o tome da zakon kaze da se radni odnos moze zasnovati sa 15 godina zivota. Postoje i takvi slucajevi i takva lica nisu radila u administraciji vec su to teski fizicki poslovi, a pri tom većina takvih poslova nisu beneficirani.
  • Radnik

    29.08.2018 07:49
    Socijalna demagogija
    Nikome sa beneficiranim radnim stazom ne treba ukidati kaznene poene. Oni su vec dovoljno dobili od drustva samim odlaskom u penziju po povlascenim uslovima.
  • Zivan

    29.08.2018 07:44
    Gluposti, ukidanje bi značilo da se u punu penziju ide i sa manje od 60 godina staza...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna