Autor: RTS

Info
26.10.2018.
23:06 > 23:08
Beba koja je pre 15 dana ostavljena na pragu crkve u Čajetini i dalje se nalazi na Odeljenju neonatologije Opšte bolnice u Užicu, a tužilaštvo i policija do sada nisu uspeli da pronađu biološke roditelje napuštenog mališana.
  • Deks

    26.10.2018 23:50
    Mislim da u našoj zemlji institucije namerno koče proces usvojenja dece jer su zainteresovane za povećanje broja siročadi po domovima za nezbrinutu decu kako bi oni na taj način dobili više donacija koje će pretežno završiti u džepovima zaposlenih tamo umesto za dobrobit te dece. Takođe u tom slučaju ima više dece za tzv hraniteljske porodice koje dobijaju od države mesečnu naknadu po detetu. Što se tiče nalaženja bioloških roditelja ove bebe zaista je neverovatno da u eri DNK-a testa nadležne službe nisu u stanju da pronađu njene roditelje. Naravno poznato je da ne postoji registar DNK profila građana ali to ne znači da u slučaju kada je to potrebno ne može da se napravi registar DNK građana na tom području i to registar na dobrovoljnoj osnovi, za građane koji žele da pomognu. Ispitivanjem DNK profila barem jednog dela građana na tom području i upoređivanjem sa DNK bebe, mogli bi biti identifikovani barem rođaci roditelja bebe po sličnosti DNK. U Engleskoj je tako jedna gospođa koja je kao beba 1937.g. bila pronađena na nekoj livadi otkrila svoje roditelje pomoću postojećih registara DNK koji su na dobrovoljnoj osnovi. To je sada postao i dobar metod za pronalaženje počinilaca najtežih krivičnih dela, dok je kod nas nešto potpuno nepoznato.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna