Autor: Beta, 021

Info
10.11.2018.
10:42 > 10:49
List "Danas" objavio je u vikend izdanju novu karikaturu Predraga Koraksića Koraksa, koja je slična prethodnoj, samo što ovaj put poslanici Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović i Vladimir Orlić plaču u naručju Hitlera i Gebelsa.
  • Salamander

    12.11.2018 22:03
    Corax, bravo!
    A Vučić neka nacrta tebi :)
    Ako zna :)

  • novosađanin

    12.11.2018 17:30
    snop
    Fašizam je Italijanskog porekla. Fašito , fažine = snop, grančica, misli se na vinovu lozu. Jedna grančica lako se slomi ali ako se uplete u snop, eto Fašizma.
  • Новосађан

    12.11.2018 09:40
    @N.Sad
    “....zute bandite u karikaturama opisivati kao andjele a ove kao Hitlera i sl. toliko je prozirno da svi znaju u cemu je stvar. NIN, DANAS, VREME izgleda da im je isti gazda.”

    Одмах се види ко је и теби газда.
  • N.Sad

    12.11.2018 08:45
    Koliko mu placa zuta banda po karikaturi? Nesto slicno nismo mogli videti dok je banda ekonomski i na svaki nacin unistavala Srbiju.Nije da ovi ne zasluzuju da ih tako opisuje ali zute bandite u karikaturama opisivati kao andjele a ove kao Hitlera i sl. toliko je prozirno da svi znaju u cemu je stvar. NIN, DANAS, VREME izgleda da im je isti gazda.
  • pawlle

    11.11.2018 19:44
    podrska za Coraxa
  • @Paor

    11.11.2018 16:57
    Pa ko se druzi i posluje sa Sorosem, gledas li ti vesti?
    Pa naravno da ce kristalne noci da izvrse kmetovi vlasti, drugacije ni ne moze.
    U tome i jeste poenta i razlog besa protiv karikature.
    A zasto ste toliko besni ako to nije istina?

    A taj besan narod koji ce da izvrsava zulum vlasti, neka mi dodu pred vrata.
    Ajde da vas vidim.
  • Pićuka

    11.11.2018 16:34
    " Kristalna noć " je u toku, samo vama koji je sprovodite izgleda kao normalan radni dan.
  • Novosadjan

    11.11.2018 09:56
    za Paora
    Zvaci sendvic i ne se**
  • Паор

    11.11.2018 08:21
    Искрено
    Ови што плаћају, праве, или подржавају фашистичке карикатире, свакако не ни желе да се сами нађу на њима.
    На пример, Драган Ђилас, Вук Јеремићи Саша Јанковић, као представници аутошовинистичког лобија у Србији с сувише сујетни да би то трпели.

    !OK, само ово чдно (квази)опзиционо призивање "Кристалне ноћи" (што је данас готово немогуће) не би требало да плаше данашњу власт, јер ако до тога икада и дође, њу ће да изведе не ова власт, већ од жуте хунте опљачкан српски народ, односно не против власти, већ против такве опозиције.
    Ко се лати мача, од мача и гине, дакле Сорошева (квази)опозиција ће и овог пута извући дебљи крај (како год да се све заврши), јер је то проста логика здравог разума.
    Ово ме подсећа на ону изреку: "Држ'те лопова, повика лопов.".
    То кажем, јер садашња назадњачка опозиција је чак и у пракси показала да је најмање 1000 пута гора од ове неспособне напредњачке власти.
  • O progonu veštica

    10.11.2018 17:26
    Na lomače?
    Počeli smo i karikaturiste da proganjamo.

    Umetnike.

    Tim ćemo rešiti sve probleme koje nam beli svet nameće, kao i one gde smo originalni pronalazači - kako sebi zakomplikovati život i sukobiti se bar sa nekim.

    Ne.... to vlast samo skreće pažnju sa stvari koje SADA radi.

    Očekujmo sutra akciju specijalnih službi - protiv prodavaca lubenica.
  • Milos

    10.11.2018 16:19
    Mislim da je pogresno shvatanje da Martinovic i Orlic nisu svesni koliko je to sto rade prljavo i nemoralno.Naprotiv,oni su izabrani za taj posao jer su kao licnosti pogodni da svojim slugeranstvom i potpunim gubljenjem moralnog digniteta odrade svaki i najprljaviji posao.Dobro se secamo Martinovicevog delovanja u proslosti.
    Ipak, najgore od svega je sto takvi tipovi dobijaju mesta na fakultetima sto pokazuje koliko su kriterijumi izbora prdavaca srozani i degradirani.
  • joja

    10.11.2018 16:03
    Otkud on
    To sto se vodja buni ajde de. Ali sta tu radi gradonacelnik Novog Sada. Otkud nas grad u ovoj bratiji
  • Predrag

    10.11.2018 15:57
    Sjajni Korax, bez reči toliko mnogo kažr,
    Uzgred. nismo mi daleko od fašizma, karikature su upravo odgovot na fašističku retoriku ova dva poslanika.
  • Peka

    10.11.2018 14:45
    Strašno
    Upoređivati Vučića i Hitlera mislim da nije u redu jer Hitler za razliku od Vučića nije imao od nos prema običnom sopstvenom narodu kao što to ovaj ima.
  • limanac

    10.11.2018 12:12
    Posle svega sto su izgovorili u Skupstini,Martinovic i Orlic su do panja ogolili svoju licnost i svoj karakter.Ne postoje sredstva i nacini da ih iko odbrani od srama i moralne kaljuge u koji su sami sebe uvalili.Nisu u pitanju njhova politicka uverenja,pravo je svakog gradjanina da se opredeli,u pitanju je prostakluk ,primitivizam,bahacenje,kurcenje, mrznja,netolerancija i tome slicno sto karakterise njihov odnos prema onima koji misle drugacije.A to su osobine jurisnika iz totalitarnih rezima ,da ih ne nabrajam, svima su poznati po zlu i necovecnosti.
  • Posmatrač

    10.11.2018 12:03
    Na sreću, daleko smo od fašizma, ali situacija stvarno nije jednako teška za sve: oni što hoće da budu "kalif umesto kalifa", tj. "Kurta umesto Murte" ili da svaki dan budu na TV, imaju mnogo veći problem od ovih što radeći za 300€ izdržavaju porodice.
  • Deki

    10.11.2018 12:03
    simke83@yandex.ru
    Mozda i mi dobijemo Kristalnu noc,ko bi ga znao???
  • misko

    10.11.2018 11:57
    "Фашизам је државно уређење радикалног ауторитативног национализма који карактерише моћ диктатора, насилна контрола опозиције и контрола индустрије и трговине".
    Ово је прва реченица о фашизму на Википедији. :-)
  • Citaoc

    10.11.2018 11:40
    Dokle smo stigli...Kao sto sam i juce komentarisao vest, ponovicu komentar: Meni je na fotografiji zapala za oko vest koja se nalazi levo od ove..
  • Logi

    10.11.2018 11:37
    kritičko mišljenje
    Ne znam ko više greši od dve "zaraćene" strane. Da li onaj koji kritikuje ovu karikaturu, a ćutke gleda na prostakluk i agresiju u tablodima koji prisvajaju sebi atribut informativnih medija ili onaj koji naziva fašizmom nešto što u najvećem delu nema odlike te ideologije. Čak i komunizam ima zajedničke odlike sa fašizmom, ali se nikako ne mogu poistovetiti. Nama mnjenje kreiraju ljudi koji ne znaju ništa. Na kraju će nam toliko isprati mozak da više nećemo znati ni šta je fašizam ni šta je sloboda medija. Imaćemo tuđe, pogrešno viđenje ne samo o tome, nego o životu uopšte. Mi smo toliko slobodni da (ne) dozvolimo to i da se (ne) okrenemo alternativnim, pouzdanim izvorima znanja. Nikog nije lakše izmanipulisati nego masu bez kritičkog mišljenja.
  • Ptić Rugalac

    10.11.2018 11:27
    Dosadno...
    Predrag Koraksić i Džordž Soros... Dva dedaka, obadva jednaka... Ljiberaljno-kosmopoljitska buljumenta, kojoj je Srbija crna da crnja biti ne može, ali je - sa druge strane - pomenutoj buljumenti sasvim po volji kada se u makedonskom Sobranju kupuju glasovi za promenu ustava; a, da ne pominjemo "milogorsku demokratiju", u kojoj se bez referenduma priznaju nekakve nazovi-države i ulazi u NATO. Hajde, muljti-kuljti ljiberalji, smanjite doživljaj...
  • mRghoodan

    10.11.2018 11:22
    Pa ako ne skoci sad tiraz..
    .. Danasu, nikad nece. ;)
    Jedino to moze da ispadne pozitivno, silno me zanima kako ce reagovati oglasivaci.
    Sto neko napisa vec, zabole vlasti kaput zbog ovoga realno, njima sve to odgovara.
    Ovo ce im biti ovonedeljni "rat na Kosovu", pisace se svasta, promeniti se nece nista.
    Opozicija ova nasa jadna, isto ce pokusavati da sakupi poene, "zapalice se tviter".. I opet na kraju nista.

    Izucavace se u skolama jedared ovaj "sistem" vladavine, bolje reci kombinacija drugih starijih, pa upakovano najfunkcionalnije za ovu sredinu i ovaj "istorijski momenat", sa sve novim digitalnim medijima..
    Ako ostene ikog za skolovanje, doduse.
  • Petar

    10.11.2018 11:14
    Zapravo tužno
    Sve karikature su genijalne, oduvek. Nažalost situacija je tragična. Dva lajavca ŕežima, koja su uvredila sve osetljive grupe građana i građanki su najbolje oslikana u ovoj karikaturi. Fašizam je odavno prepoznat, ostalo je samo da ga i zvanično objave i krenu da ubijaju neistomišljenike.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna