Autor: Beta

Info
09.12.2018.
23:08 > 23:13
Organizacije "ZA Krov nad glavom" i Efektiva saopštile su da jedan od njihovih aktivista, koji je ušao na redovnu sednicu Komore javnih izvršitelja, tamo nije "upao u pokušaju da omete rad skupštine", već da je nameravao da učesnicima pročita apel da "sankcionišu i iz svojih redova uklone sve koji su poslednjih godina "obogatili na račun građana".
  • Štrajk izvršitelja

    10.12.2018 11:29
    Zbog problematičnog zakona
    Ako izvršitelji smatraju da nije njihova odgovornost što kod njih od suda stižu neadekvatni zahtevi za izvršenje i što se posle imovina prodaje u bescenje, i da građani pogrešno misle da ih Zakon upućuje da se žale izvršiteljima, a izvršitelji smatraju da to nije u njihovoj nadležnosti, i da su oni nepravdno od strane građana optuženi sa sve, zašto onda izvršitelji ne demonstriraju pred skupštinom sa argumentom da ih zakon , rupe u zakonu i propusti suda, primoravaju da čine nepočinstva?
  • Građanska stručnost

    10.12.2018 10:52
    izgovori
    Nije na građanima da analiziraju zakone i predlažu Skpuštini koja rupa treba da se zatvori. Građani samo treba da izlože problem.
    Sudije , koje su svesne da sud ne radi nikakve provere predloga, ne bi trebale onda slepo da se drže zakona uz izgovor da su u obavezi da rade čak i po zakonu koji smatraku lošim.
    Sudije bi trebale biti svesne da su i zločinci u Aušvicu se izgovarali time da samo slede radna naređenja.
    Sud bi ipak trebao da se drži nekih etičkih kodeksa iznad komplikovano formulisanih zakona.
    Svaki zakon počinje odredbama o etičnosti koje stavljaju okvire na dejstvo zakona, zašto se onda, sudije i advokati , koji sebe smatraju da samo slepo slede zakon, smeju kada se neko na njih poziva na odredbe zakone o etičnosti i pravilima dobre poslovne prakse?
  • Dok se čeka

    10.12.2018 10:39
    Ako se zna da nešto opasno nije uredu sa načinom na koji se sprovodi naplata sa obzirom da se naplaćuju nesrazmerno veći iznosi bez ikakvih provera objektivnosti potraživanja, a za te potrebe imovina prodaje u bescenje, zašto se onda ne pauzira sa sprovođenjem dok Skupština ne nađe vremena da donese odluke koje rešavaju ove probleme?
    Zakon o izvršenju se ne sprovodi samo za naplate dugovanja.
  • @Nesto se ne uklapa

    10.12.2018 07:27
    Zna se koga treba
    Dabome da se ne uklapa. Ako izvršitelji rade po zakonu, a skupština se slaže da zakon ne valja, ali vlada i skupština ništa ne rade po tom pitanju, zašto građani napadaju izvršitelje?
  • Podsetnik

    10.12.2018 06:57
    A šta bi sa onim koji je navodno protivpravno prisvojio onih 30.000.000 Informatikinih? Ne sećam se teksta o suđenju?
  • teror u

    10.12.2018 06:06
    smrdistanu
    To nisu izvrsitelji vec inkvizitori .
  • Nesto se ne uklapa

    10.12.2018 04:11
    Ako se izvrsitelji ponasaju toliko posteno i po zakonu, a cak i sama Skupstina i Sud priznaju da postoji problem sa samim zakonom,
    zasto onda odbijaju da cuju apel , odbaciu sve kritike i ljude koji im se obracaju tretiraju kao dosadne ludake?
  • Kud bezis zeko

    10.12.2018 00:05
    rasterivanje naroda
    Vlast se kao trudi da zadrzi narod od bećanije u EU a sve cini da ih najuri. Vlast stroji volove po medijima a beze zečevi jer ne mogu da im dokazu da nisu volovi. Volovi mirno pasu.
    Tako se brine i onatalitetu a isteruju porodilje sa posla .
    Tako brinu o dolasku na selu a uvode poreze na stare kuce kao na nove i na zemlju i na odvodnjavanje jer ne mogu sami od sebe pare da sacuvaju pa zaposljavaju seljake da rade njihov posao.
    Sta rece onaj ministar ." Ne treba vam knjigovodja."
    ne i ne treba.
  • Mafija

    10.12.2018 00:00
    Strahovlada
    kogod im sta radio ruke im se pozlatile.Ako su i oni pravnici bruka je sto znaju sta rade i greše svesno zarad lične koristi i koristi lanca u kom su.
    Jo ih ko im je doneo zakone jednosmerne nedemokratske nezakonite i ko im dozvoljava da i takve Štetene po gradjane krse.
    J lih POSLANICI koji su aminovali zakone protiv naroda i uveli strahovladu i ONAJ KOJI TE ZAKONE NIJE SPREČIO a mogao je .
    Gospodo kako nas ti Zakoni HE.U tako vama "nevinima "odresuju ruke .
    Ko krije Resenja i tuzbe od stranaka ne treba da radi i zivi u Srbiji.
    Licno urucenje BANDO!!!!!!!!
    Oni u korlabu koji zovu Skupstinom izmišlkaju nove račune za nepostojece usloge pretvarajući gradjana u knjigovodju i čekača u redu kurire.. Nisu u stanju ni uplatnice da ispišu niti da PROKNJIZE UPLATE!To rade namerno kako bi se gradjani zabunili i koju cifru pogresno upisali sto bi oni HOP odmah obradili do stostrukog iznosa i uterivali dug.
    Aktivisti organizacije "ZA Krov nad glavom" i Efektiva zahvalnost za brigu o narodu zaborabljenom od vlasti .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna