Autor: Tanjug

Info
03.01.2019.
09:10 > 09:22
Životni standard i nezaposlenost sa 81 procentom glasova ispitanih, kao i korupcija i kriminal sa 78 posto, najznačajniji su problemi sa kojima se trenutno suočava Srbija, pokazuju rezultati novogodišnjeg istraživanja "Politike" i agencije Faktor Plus.
  • Zoki021

    03.01.2019 19:02
    Kosovo
    Koga još zanima Kosovo? Samo političare i nikog više i to samo pred izbore. I poziciju i tzv. opoziciju.
  • SREMICA

    03.01.2019 11:27
    KOSOVO I METOHIJA
    @HM Smatrate li vi da Jevreji nisu inteligentni? Pa oni su 2000 godina cekali da vrate Jerusalim, a najpametniji su narod na svetu. I uvek su se pozdravljali pozdravom DOGODINE U JERUSALIMU. I stalno su koristili izraz, AKO TE ZABORAVIM, JERUSALIME, NEKA ZABORAVIM I MOJU DESNU RUKU. A kako mi da zaboravimo Kosovo i Metohiju za dve decenije? Neka se stidi svako onaj ko tako misli, ko svoju veru moze da proda za veceru. Samo neka je meni dobro, a sta me briga sto je SAMO prosle godine na Kosovu i Metohiji rodjeno skoro 400 srpske dece. 400 malih Srpcica bi vi ostavili i svu ostalu decicu i ljude koji zive u enklavama i trude se da se sacuva srpska slava i stara srpska ognjista. Koji cuvaju nase manastire, poslednje temelje, nase srednjevekovne drzave. Naravno da smo svi za napredak drzave, za otvaranje novih radnih masta, za veci standard, za nesmetani medjunarodni protok robe, novca, ljudi i usluga. Ali ne po svaku cenu. Ne po cenu da zauvek izgubimo Kosovo i Metohiju, nasu prvu kolevku, koja nas je kao narod odljuljala. Znate li da je u okolini Peci postojala kuca Danilovica, starija od manastira Decani? Kada su Decani sazidani, sa njenog ognjista je preneta vatra u manastir. I uvek je posle rusenja obnavljana. Poslednji put je srusena 1999. A u porti Pecke Patrijarsije nalazi se drvo, koje je grom raspolutio 1690. kada je Carnojevic poveo Srbe na daleki put. I to drvo jos i sada olistava svakog proleca. AKO TE ZABORAVIMO KOSOVO, DABOGDA DA NAS NE BUDE. DOGODINE U PRIZRENU.
  • marko

    03.01.2019 11:26
    Kratka dramska scena: Situacija na Kosovu u životu jednog Srbina:

    - Dobar dan, daćete mi 150 grama parizera
    - Izvolite, to je 110 moliću
    - auuuu pa što toliko Kosova?
    - poskupelo, šta da radimo....znate kako kad je ovakvo Kosovo, dobro je da nije više
    - pa šta ja da radim sad imam samo 100 Kosova u novčaniku?
    - znate kako komšija, hajte' zapisaću vam ja to Kosovo u Briselski sporazum, pa ćete doneti sutra
    - hvala vam puno, donosim vam čim mi Kosovo legne
    - jao izvinite, neće moći na dug, imate već upisanu Metohiju od prošle nedelje
    - ........ a u tri Kosova Kosovska... pa da mi Kosovo raste na drvetu pa opet ne bih imao dovoljno Kosova za Kosovo
    - znam komšija ni meni nije lakše verujte, moraćete da Kosovo to Kosovo
    - Kosovo? ali nije Kosovo za mene nego za decu, jel' baš mora da Kosovo Kosovo?
    - šta vi hoćete od mene? Ja Kosovo po ceo dan, i sad još da Kosovo vama pa jel sam ja sad Kosovo za sve, idit žalite se Vučiću da vam da Kosovo
    - dobro dobro ne morate odmah Kosovo, evo vam Kosovo nazad. Ali biće Kosovo ponovo moje..
    - samo vi Kosovo kod kuće, nemojte ovde da pravite gužvu
    - Ma Kosovo se ti u tri Kosova
    - Kosovo ti bre džukelo jedna!!!
    - Kosovo kosovo kosovo kosovo...
    - kosovo kosovo kosovo kosovo kosovo kosovo kosovo....

    (autorska beleška: ni jedno Kosovo nije povređeno tokom pisanja scene. Sličnost sa stvarnim likovima i situacijama je slučajna, ali neizbežna.)
  • Talac

    03.01.2019 11:12
    Opet bombastican naslov koji nema nikakve veze sa tekstom. Kosovo kao "tema" je tek na trecem mestu, sa drasticno manje procenata nego prvoplasirana tema. Opet cetnicki spin.
  • hm

    03.01.2019 10:07
    "Situacija na Kosovu" je ista već nekoliko decenija od kad je za Kosovo vodjen i izgubljen rat i s njim i teritorija. Onaj kome je to aktuelno stvarno treba da se zapita o svojoj inteligenciji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna