Autor: Srna

Info
11.02.2019.
08:57
Građani švajcarskog kantona Ženeva podržali su na referendumu novi zakon o sekularizmu, kojim će, između ostalog, zvaničnicima i državnim službenicima biti zabranjeno da na vidnom mestu nose verske simbole.
  • The Lalosh

    11.02.2019 15:03
    @ novosadista
    Diskriminacija je jer izdvaja državne službenike od ostatka populacije koji nemaju takvu zabranu i mogu bez posledica da ističu verske simbole.

    Ne znam što bi bio problem da se svako oblači kako hoće dok god je pristojno obučen. Ali ko će da presudi šta je pristojno?

    Kao što nemam problem da svako nosi simbole koje hoće. Verske ili druge, pod uslovom da ti simboli ne vređaju nekoga.
    A tu onda dolazimo do problema... Nekoga može da vređa običan prsten.
  • Markoni NS

    11.02.2019 15:01
    Svi ama bas svi koji su otisli da rade i zive u neku drugu drzavu treba da se pridrzavaju zakona te iste zemlje. Naravno iskljucujem "golu" diskriminaciju. Mada u danasnje vreme sta god da ti nije po volji kazes da si diskrimisan.
  • Smorena

    11.02.2019 09:48
    Ako im se ne svidja, ne moraju biti javni sluzbenici. Ako su javni sluzbenici, imaju neke obaveze prema drustvu, cak i kada nisu na poslu. Tako bi bar trebalo da bude...
  • Novosadista

    11.02.2019 09:48
    Diskriminacija
    Diskriminacija znači izdvajanje nekoga u nekom negativnom kontekstu. Kako ovo može biti diskriminacija, ako je ideja da svi budu isti u javnosti? Kad god nekom nešto ne odgovara, to je diskriminacija, izgleda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna